Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας των Σωματείων, Μισθωτών Τεχνικών και εργαζομένων στην Ε-food

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Χανίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Παράρτημα Ν. Χανίων και από το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην Ε-food Ν. Χανίων.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους «το ΕΚΧ δεν έκανε δεκτά στη δύναμη του τα σωματεία, επειδή έχουν ως μέλη τους εργαζόμενους με το λεγόμενο μπλοκάκι. Όπως τονίζουν «η απόφαση του ΕΚΧ είναι παντελώς άδικη και ανυπόστατη. Γίνεται προσπάθεια με διάφορες προφάσεις να απομονωθούν σωματεία που δίνουν καθημερινή μάχη για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων στα Χανιά».

Τη στήριξή τους με την παρουσία τους και χαιρετισμούς έδωσαν τα σωματεία Οικοδόμων , Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού, Τροφίμων και Ποτών, Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Παράρτημα Χανίων , και το σωματείο Εργαζόμενων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ν. Χανίων. Οι κεντρικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο του Σωματείου Διανομέων και γραμματέα του επιχειρησιακού σωματείου της E-food Γ.Εμμανουηλίδη και από την πρόεδρο του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Παράρτημα Ν. Χανίων Μοργιανού Γιασεμή.
Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας των Σωματείων, Μισθωτών Τεχνικών και εργαζομένων στην Ε-food
Ο Γιώργος Εμμανουηλίδης τόνισε: “Το σωματείο μας από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσης του μέσα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις μας αγωνίζεται ενάντια στο freelancing , αγωνίζεται για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα εξασφαλίζουν συγκροτημένα δικαιώματα για όλους τους συναδέλφους. Αν η διοίκηση του εργατικού κέντρου θέλει να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα μας γιατί απορρίπτει το αίτημα μας; Για ποιο λόγο προσπαθούν να απομονώσουν το σωματείο μας από τα υπόλοιπα σωματεία; Τους λέμε καθαρά ότι δε θα τα καταφέρουν.”
Ακόμα η Γιασεμή Μοριανού επισήμανε: “Όλοι όσοι δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας και αμείβονται με μπλοκάκι είναι κομμάτι των εργαζόμενων και έχουν θέση στα σωματεία τους. Χρέος του σωματείου δεν είναι να υιοθετεί τη θέση των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Χρέος του σωματείου είναι να ενώνει όλους όσους εργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας ανεξάρτητα από ποιο τρόπο αμοιβής έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος