Χανιά: Να μην περάσουν τα σχέδια της εκποίησης στο Λόφο Καστέλι ζητά η “Πρωτοβουλία ενάντια στην ξενοδοχοποίηση”

Έκκληση στις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές και κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού να υπερασπίσουν την Ακρόπολη της Αρχαίας Κυδωνίας, αλλά και τους κατοίκους της πόλης σε εγρήγορση για να μην περάσουν τα σχέδια της εκποίησης στο Λόφο Καστέλι, απευθύνει με ανακοίνωσή της η “Πρωτοβουλία ενάντια στη Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι”.

Όπως αναφέρεται, η “Πρωτοβουλία υποστήριξε και υποστηρίζει σθεναρά τη θέση για τον δημόσιο χαρακτήρα των Μνημείων στο Λόφο Καστέλι και την αξιοποίησή τους προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και της τοπικής κοινωνίας. «Ούτε ξενοδοχοποίηση ούτε κατάληψη. Απόδοση των κτηρίων για κοινωφελείς δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών, πολιτισμικών και νεανικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών» προστίθεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Καλούμε:

Τα μέλη της Συγκλήτου και τα μέλη της μονομετοχικής Εταιρείας Αξιοποίησης του Πολυτεχνείου Κρήτης να απορρίψουν το αίτημα της Belvedere και να ταυτιστούν με την πάνδημη βούληση.

Τις αρμόδιες υπηρεσίες Νεώτερων Μνημείων στο Ηράκλειο και της Εφορείας Αρχαιοτήτων στα Χανιά να υπερασπιστούν την πολιτισμική μας κληρονομιά, όπως θεωρούμε βέβαιο.

Κυρίως, όμως, απευθύνομε έκκληση στις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές και κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού να υπερασπίσουν την Ακρόπολη της Αρχαίας Κυδωνίας. 

Τέλος, τους κατοίκους της πόλης σε εγρήγορση για να μην περάσουν τα σχέδια της εκποίησης στο Λόφο Καστέλι.

Τα μνημεία και η ιστορία δεν εκποιούνται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος