Χανιά: Κλείνει κατασκήνωση στο Ακρωτήρι – Εκτιμήσεις για περισσότερα από 30 κρούσματα (video)

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί σε εκατοντάδες οικογένειες στα Χανιά, μετά από καταγγελία μητέρας ότι το παιδί της νόσησε από κορονοϊό ενώ φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στο Ακρωτήρι. Έκτοτε όμως, το ένα παιδί κόλλησε το άλλο και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις γίνεται λόγος για περισσότερα από 30 κρούσματα. Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων η υπεύθυνη της κατασκήνωσης, ειδοποιήθηκαν όλοι οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και η κατασκήνωση θα κλείσει μέχρι τις 16 Ιουλίου, ενώ θα απολυμανθούν όλοι οι χώροι και οι εγκαταστάσεις.

Μέσα στην κατασκήνωση υπάρχουν ακόμη 70 παιδιά. Κάποιοι γονείς είναι μακριά και θα πάνε να τα πάρουν το Σάββατο.

Στη συγκεκριμένη δομή στο Ακρωτήρι φιλοξενούνται περίπου 220 παιδιά 6-16 ετών, ενώ υπάρχουν ακόμη πενήντα άτομα συνοδοί, φροντιστές και προσωπικό καθαριότητας. Μετά τις 16 Ιουλίου οπότε θα επαναλειτουργήσει η κατασκήνωση, τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test. Να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά πριν μπουν στην κατασκήνωση είχαν υποβληθεί σε self test.

Χανιά: Κλείνει κατασκήνωση στο Ακρωτήρι – Εκτιμήσεις για περισσότερα από 30 κρούσματα (video)

Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων η μητέρα ενός 15χρονου αγοριού, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης της τηλεφώνησε ο γιος της και της είπε ότι έχει πυρετό. Το παιδί απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση, με πρωτοβουλία της μητέρας του, ενώ το self test που του έκανε στη συνέχεια ήταν θετικό. Ο 15χρονος και τέσσερα ακόμη παιδιά, δύο 10χρονα αγόρια και δύο κορίτσια 11 και 12 χρονών, που ζουν σε κωμόπολη του νομού Χανίων, είναι μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν γίνει γνωστά, και πάντα σύμφωνα με τα self test στα οποία υποβλήθηκαν με πρωτοβουλία των οικογενειών τους. Θετικοί στον κορονοϊό έχουν εντοπιστεί και δύο εργαζόμενοι στη δομή, σύμφωνα με την υπεύθυνη της κατασκήνωσης.

Το πρωί του Σαββάτου μεταβαίνει στην κατασκήνωση κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ελέγχους στα παιδιά αλλά και στους εργαζομένους.

Χανιά: Κλείνει κατασκήνωση στο Ακρωτήρι – Εκτιμήσεις για περισσότερα από 30 κρούσματα (video)

Οι γονείς πάντως καταγγέλλουν στην ΕΡΤ Χανίων ότι δεν υπήρξε καθόλου καλή ενημέρωση και συντονισμός από την πλευρά της κατασκήνωσης, ενώ κάνουν λόγο για ανευθυνότητα, ελλιπή μέτρα προστασίας και υγιεινής, ακόμα και αφότου έγινε γνωστό ότι κάποια παιδιά είναι άρρωστα.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα που πήγαν να πάρουν τα παιδιά τους, έκαναν σε αυτά self test έξω από το αυτοκίνητο για να δουν αν είναι θετικά.

Πολλοί από τους γονείς φέρονται εξοργισμένοι από τη διαχείριση της κατάστασης εκ μέρους της κατασκήνωσης, και όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων η μητέρα του 15χρονου, σκέφτονται να προχωρήσουν σε καταγγελία σε βάρος της δομής.

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος