Χανιά: Επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης Γάλλου τουρίστα στον Μπάλο

Ακόμα μια επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιπατητική διαδρομή Φαλάσσαρνα – Μπάλου.

Το περιστατικό συνέβη όταν ένας 31χρονος Γάλλος τουρίστας -ο οποίος δεν έφερε και τον κατάλληλο εξοπλισμό- έχασε τον προσανατολισμό του αλλά και ότι έχανε τις δυνάμεις του και κάλεσε το διεθνές νούμερο 112.

Άμεσα στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης από στεριά και θάλασσα με τη συμμετοχή των ναυαγοσωστών του Μπάλου και των Φαλασσάρνων που έσπευσαν στην περιοχή με ένα Jet ski και ένα φουσκωτό σκάφος, καθώς και πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Κισσάμου με τη συμμετοχή του ίδιου του Διοικητή Γιώργου Νικολουδάκη, ο οποίος ήταν τελικά ο άνθρωπος που εντόπισε τον τουρίστα.

Χανιά: Επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης Γάλλου τουρίστα στον Μπάλο

Ο Γάλλος κατέβηκε στην παραλία -μετά από οδηγίες που του δόθηκαν- προκειμένου να τον παραλάβει σκάφος, αλλά στη συνέχεια, φοβήθηκε και επέστρεψε πίσω στο βουνό όπου εντοπίστηκε τελικά από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Κισσάμου.

Η επιστροφή στην ασφάλεια δεν ήταν εύκολη, αφού πολλές φορές ο 31χρονος που υποβαστάζονταν από τον Διοικητή τον κ. Νικολουδάκη, ενώ συχνά κινούνταν με τα γόνατα.
Ο άνθρωπος οδηγήθηκε στα Φαλάσσαρνα, όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων έχει ήδη ζητηθεί η απαγόρευση πεζοπορίας στα ορειβατικά μονοπάτια στα Χανιά, δεδομένης της δυσκολίας πρόσβασης, αλλά και των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που δηλώνουν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να είναι σε πλήρη επιφυλακή για ενδεχόμενες πυρκαγιές και ταυτόχρονα να προχωρούν σε επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων που υπερτιμούν τις δυνάμεις τους και αγνοούν τις προειδοποιήσεις.

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος