Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης 22χρονου Γερμανού τουρίστα,τη νύχτα στα Λευκά Όρη

Νωρίς σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης, που στήθηκε σε περιοχή των Λευκών Ορέων στα Χανιά, για 22χρονο Γερμανό τουρίστα που είχε εγκλωβιστεί σε επικίνδυνο και δυσπρόσιτο σημείο, πίσω από το ελικοδρόμιο στην Αγία Ρούμελη Σφακίων, κοντά στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο νεαρός έμεινε χωρίς νερό από νωρίς το απόγευμα, ενώ drοne που πέταξε στο σημείο έδειξε το δύσβατο και τη δυσκολία της επιχείρησης.

Ο 22χρονος, που ειδοποίησε τις αρχές μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, είχε από την αρχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην περιοχή, ήταν όμως κουρασμένος και αποπροσανατολισμένος. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ο έμπειρος πυροσβέστης Σταύρος Πλυμάκης από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης, Ομάδα έξι ατόμων της ΕΜΑΚ που ήρθε από το Ηράκλειο, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών, Αξιωματικός από την ΔΙΠΥΝ Χανίων, και ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Σφακίων, ενώ την ομάδα ακολούθησαν και κάτοικοι οι οποίοι γνωρίζουν καλά το δύσβατο της περιοχής. Πρόκειται για ομάδα εξαιρετικά έμπειρων διασωστών οι οποίοι επιχείρησαν όλη τη νύχτα για να προσεγγίσουν τον νεαρό Γερμανό.
Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης 22χρονου Γερμανού τουρίστα,τη νύχτα στα Λευκά Όρη

Ο 22χρονος είχε εγκλωβιστεί σε πάρα πολύ επικίνδυνο σημείο καθώς από κάτω του εκτεινόταν γκρεμός περίπου 200 μέτρων, ενώ δεν είχε τη δυνατότητα ούτε να περπατήσει ούτε καν να σταθεί όρθιος, στη θέση στην οποία είχε βρεθεί εγκλωβισμένος, παρά μόνο να είναι με λυγισμένα γόνατα προκειμένου να μην πέσει στον γκρεμό. Οι ντόπιοι του είπαν ότι ήταν επικίνδυνο να κινηθεί προς τα κάτω και τον κατεύθυναν σε ασφαλές σημείο, όπου κοιμήθηκε, περιμένοντας τους διασώστες από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ. Η ομάδα των διασωστών έφτασε στη σημείο, περίπου στις 4 τα ξημερώματα και ξεκίνησε η μεταφορά του, από άλλη μακρύτερη διαδρομή. Το πρωί μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο περιφερειακό ιατρείο Σφακίων και όπως διαπιστώθηκε είναι καλά στην υγεία του και δε φέρει τραύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος αποφάσισε χθες αργά να ανέβει προς τα ορεινά, όταν κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης του φώναζαν σε διάφορες γλώσσες να μην το κάνει χωρίς δυστυχώς να καταφέρουν να τον αποτρέψουν.
Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης 22χρονου Γερμανού τουρίστα,τη νύχτα στα Λευκά Όρη
Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη – Σοφία Θεοδωράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος