Χανιά: 15 παιδιά και 5 ομαδάρχες της κατασκήνωσης θετικοί στον κορονοϊό – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Εκκενώθηκε χθες μέχρι το βράδυ η κατασκήνωση στα Χανιά στην οποία εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε κρούσματα σε ομαδάρχες της δομής και 15 σε παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Χανιά: 15 παιδιά και 5 ομαδάρχες της κατασκήνωσης θετικοί στον κορονοϊό – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Σήμερα, τις παιδικές κατασκηνώσεις επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test οι εργαζόμενοι. Βρέθηκαν θετικά 7 παιδιά και δύο ομαδάρχες.

Στοιχεία από το νοσοκομείο Χανίων

Στο μεταξύ ακόμα τρεις ομαδάρχες και 6 παιδιά έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικά μέσα από τους διαγνωστικούς ελέγχους του Νοσοκομείου Χανίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη προσέλευση γονέων παιδιών στο νοσοκομείο, προκειμένου να διενεργηθούν rapid test.

Η ιδιοκτήτρια, επέλεξε να γίνει απολύμανση στις εγκαταστάσεις, ενώ η επιχείρηση θα επαναλειτουργήσει στις 16 Ιουλίου, με απαραίτητη προϋπόθεση, τα παιδιά να έχουν υποβληθεί σε rapid test και όχι απλά σε self test όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Χανιά: 15 παιδιά και 5 ομαδάρχες της κατασκήνωσης θετικοί στον κορονοϊό – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα Χανιά που διενεργεί τους ελέγχους, ανέφερε ότι υπάρχουν 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 7 παιδιά και δύο ομαδάρχες.

Ο κ. Ντουκάκης επεσήμανε ότι όλοι οι διαγνωστικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στους εργαζόμενους της κατασκήνωσης βγήκαν αρνητικοί.

Χανιά: 15 παιδιά και 5 ομαδάρχες της κατασκήνωσης θετικοί στον κορονοϊό – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Αρνητικά μέχρι τις 11 το πρωί βγήκαν και τα δείγματα που λήφθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δημαρχείο Χανίων και αφορούν σε γονείς και παιδιά που έκαναν τις διακοπές τους στη συγκεκριμένη παιδική εξοχή.

Δύο θετικά κρούσματα σε παιδιά που ήταν στην κατασκήνωση εντόπισαν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στο Δημαρχείο Χανίων το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τίποτα δεν αποκλείει τα κρούσματα να είναι περισσότερα, αφού κάποιοι γονείς επέλεξαν να προχωρήσουν στον διαγνωστικό έλεγχο στο νοσοκομείο ή και σε ιδιωτικές δομές.
Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη κατασκήνωση φιλοξενεί 220 παιδιά, ενώ απασχολεί 50 εργαζόμενους.

Καταγγελίες από γονείς

Καταγγελίες για προσπάθεια απόκρυψης των κρουσμάτων και έλλειψης ενημέρωσης καταγγέλλουν κάποιοι γονείς, ενώ η μητέρα κατασκηνώτριας δεν αποκλείει να υποβάλλει καταγγελία στον ΕΟΔΥ, αφού όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων, υπήρξε καθυστέρηση στην ενημέρωση ότι η κόρη της εμφάνισε πυρετό, ενώ υπήρχαν αρκετά παιδιά που εμφάνιζαν συμπτώματα, με την ιδιοκτήτρια της επιχειρήσης, να επιχειρεί να υποβαθμίσει το γεγονός.

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος