Αρχισε η απολογία των πέντε συλληφθέντων στα Ζωνιανά

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν στις 10 σήμερα το πρωί οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση εντοπισμού εκατοντάδων δενδρυλλίων και αποξηραμένης κάνναβης στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, την προηγούμενη Τετάρτη, μετά από μια μεγάλη και επεισοδιακή αστυνομική επιχείρηση.

Πρόκειται για ένα 46χρονο -γνώριμο από το παρελθόν στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές- και τους τρεις γιους του, 17, 20 και 22 ετών αντίστοιχα, αλλά και για ένα 31χρονο συντοπίτη τους.

Αρχισε η απολογία των πέντε συλληφθέντων στα Ζωνιανά

Και στους πέντε κατηγορούμενους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ τα τέσσερα μέλη της οικογένειας αντιμετωπίζουν και κατηγορίες που αφορούν στο νόμο περί παράνομης κατοχής όπλων.

Κατά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς αλλά και ενώπιον του Εισαγγελέα, ο 46χρονος υποστήριξε ότι τα παιδιά του δεν γνώριζαν το παραμικρό για τις παράνομες δραστηριότητές του, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη

Αρχισε η απολογία των πέντε συλληφθέντων στα Ζωνιανά

Στο υπόγειο του σπιτιού του 46χρονου βρέθηκαν 15,3 κιλά αποξηραμένης κάνναβης, κυνηγετικό όπλο και εκατοντάδες φυσίγγια, ενώ στα ποιμνιοστάσιά τους βρέθηκαν 50 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης

Σε ότι αφορά τον πέμπτο συλληφθέντα, πρόκειται επίσης για κάτοικο Ζωνιανών και σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη μόνο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 31χρονος υποστηρίζει ότι από τα 40 συνολικά δενδρύλλια που κατασχέθηκαν σε ποιμνιοστάσιο και κοντινούς χώρους, μόνο τα 10 ΄-που βρίσκονταν εντός των ορίων ιδιοκτησίας του- είναι δικά του και αποποιήθηκε την ευθύνη για τα άλλα 30.

Την πλήρη ευθύνη ανέλαβε ο 46χρονος πατέρας

Ο 46χρονος ωστόσο, δηλώνει κατηγορηματικά ότι τα 15,3 κιλά που εντοπίστηκαν στο υπόγειο του σπιτιού του το οποίο μάλιστα είχε μετατρέψει σε αποξηραντήριο κάνναβης, βρίσκονταν εκεί με αποκλειστικά δική του ευθύνη και μέριμνα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι χρησιμοποιούσε πλαϊνή πόρτα του υπογείου την οποία πάντα κλείδωνε με λουκέτο, ακριβώς για να μην υπάρχει πρόσβαση σε κανένα άλλο μέλος της οικογένειας. Στην ίδια γραμμή υπεράσπισης, τα τρία του παιδιά δήλωσαν πλήρη άγνοια για τις δραστηριότητες του πατέρα τους.

Τοπικός «ξεσηκωμός» από την εμφάνιση αστυνομικών δυνάμεων στα Ζωνιανά

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αποτυπώθηκε το φαινόμενο της εχθρικής συμπεριφοράς κατοίκων της επαρχίας Μυλοποτάμου απέναντι στους αστυνομικούς, όποτε επιχειρούνται έλεγχοι ή και έρευνες στην περιοχή.

Αρχισε η απολογία των πέντε συλληφθέντων στα Ζωνιανά

Οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι στην περιοχή εξακολουθεί και υπάρχει «άβατο», αφού είτε πρόκειται για διενέργεια απλών ελέγχων ή και για έρευνες που έχουν πιο μεγάλη διάσταση, πραγματοποιούνται αστυνομικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή πολλών δυνάμεων, αφού υπάρχει εχθρική και επιθετική συμπεριφορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση σε βάρος αστυνομικών έγινε μια ημέρα από την επέτειο θανάτου του αξέχαστου Στάθη Λαζαρίδη.

200 δενδρύλλια, 15,3 κιλά ινδικής κάνναβης, όπλο και εκατοντάδες φυσίγγια

Έτσι στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που κατέληξε στον εντοπισμό, την εκρίζωση και την κατάσχεση 200 δενδρυλλίων κάνναβης και 15 κιλών ινδικής κάνναβης σε διάφορες μάντρες και σε αποθήκη στα Ζωνιανά, κάτοικοι αποδοκίμαζαν τους αστυνομικούς, απαιτώντας να αποχωρήσουν από το χωριό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων, η ομάδα δεν περιορίστηκε μόνο σε φραστικό προπηλακισμό, αλλά επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα. Μάλιστα η αρχικά ολιγομελής «ομάδα» των 5 ατόμων αυξήθηκε στη συνέχεια σε 25-30. Στις επιθέσεις, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να «απαντήσουν» με ρίψη βομβίδων κρότου-λάμψης.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος