Απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων – Αποχή των ξεναγών

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 8.00 το πρωί της Τετάρτης, 1 Ιουλίου, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη, όπως αποφάσισε η Διοίκηση του Σωματείου “Ο Ερμής”, με αφορμή την άρνηση των εργοδοτών για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο ξεκινά επίσημα η τουριστική σεζόν στο νησί, με τις πρώτες αφίξεις πτήσεων τσάρτερ και με φόντο τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού. . Οι οδηγοί πραγματοποίησαν μια ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Σεραφειμιδη, Πρόεδρο του Σωματείου “Ερμής” : “Δυστυχώς, οι εργοδότες δεν προέρχονται να υπογράψουν τη νέα συλλογική σύμβαση Εργασίας, που είναι ίδια η περσινή. Ζητούν μειώσεις, ζητούν να φύγουν σοβαρά πράγματα (θεσμικά και οικονομικά) μέσα από τη σύμβαση με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Οι συνάδελφοι μας έχουν φτάσει στα όριά τους. Φωνάζουμε εδώ και τρεις μήνες και δυστυχώς δεν μας ακούει κανείς. Ανοίγει ο τουρισμός κι αυτή την στιγμή έπρεπε να κάνουμε τον σταυρό μας και να πάμε στην εργασία μας. Κι εμείς δυστυχώς από αύριο δεν ξέρουμε με τι εργασιακές σχέσεις θα πάμε στη δουλειά μας”

Να υπενθυμίσουμε ότι κινητοποιήσεις έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη και οι ξεναγοί στην Κρήτη, ενώ την ίδια ημέρα, κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στο Ηράκλειο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος