Αποζημίωση 170.000 ευρώ για τον τραυματισμό 11χρονου στο Καρναβάλι του 2014

Array

Αποζημίωση ύψους 170.000 ευρώ  επιδίκασε  το Πρωτοδικείο Πατρών για το 11χρονο τότε αγόρι, που είχε τραυματιστεί στο μάτι και έχει χάσει  το 90% της όρασης του από πυροτέχνημα κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού το 2014. Το δικαστήριο υποχρεώνει τον πυροτεχνουργό της εταιρίας που ήταν υπεύθυνος για τη ρίψη τους, να καταβάλει το παραπάνω ποσό, στην οικογένεια.

Το ατύχημα είχε σημειωθεί στη τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού όπου το παιδί  από την εκτόξευση πυροτεχνήματος τραυματίστηκε από θραύσμα  στο αριστερό του μάτι. Διεκομίσθη αμέσως στο Νοσοκομείο, υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις αλλά η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη. Είχε ήδη χάσει το 90% της όρασης του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοδικείου, ο πυροτεχνουργός δεν είχε λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την πρόληψη τυχόν ατυχήματος αλλά και την προστασία όλων όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στα πυροτεχνήματα τα οποία είχαν παραλάβει τρεις μήνες πριν την χρησιμοποίησή τους από την Κίνα, είχε εισχωρήσει υγρασία με αποτέλεσμα  τον εκσφενδονισμό θραυσμάτων που τραυμάτισαν το παιδί.Κάτι που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί- σύμφωνα με την απόφαση- εάν τα πυροτεχνήματα είχαν  ελεγχθεί παραμονές της εκδήλωσης.

Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος