Αλεξναδρούπολη :ΕΒΕΑ –διαμαρτυρία για απομάκρυνση της μονάδας του 1ου Σταθμού Αναφοράς

Την έντονη διαμαρτυρία του και την πλήρη αντίθεσή του με την πρόθεση απομάκρυνσης της Μονάδας του 1ου Σταθμού Αναφοράς από τα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, εκφράζει με επιστολή του προς στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Παν Καμένο, το Επιμελητήριο Έβρου.

Το επιμελητήριο Έβρου, ζητά την άμεση διάψευση της πρόθεσης για την αναστολή λειτουργίας της Μονάδας και την μεταφορά του προσωπικού που υπηρετεί σ’ αυτή και τη ρητή διαβεβαίωση του υπουργείου ότι θα συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία της στη περιοχή .

«Στην Μονάδα αυτή υπηρετούν 55 άτομα, τα οποία διαμένουν μόνιμα με τις οικογένειές τους, ήτοι περί τα 200 άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Η απομάκρυνσή τους από την περιοχή μας θα επιφέρει άμεσα και δυσμενή αποτελέσματα στη τοπική οικονομία, με μηνιαίες απώλειες τουλάχιστον 122.000,00 ευρώ από μισθούς των στελεχών και των συζύγων τους που καταναλώνονται στη τοπική αγορά για τη κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών σε τρόφιμα, ένδυση, εκπαίδευση κ.α.» σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Τοψίδης τονίζοντας πως η λειτουργία της Μονάδας τροφοδοτεί ανεξάρτητα την τοπική αγορά, είτε μέσω της τροφοδοσίας οργάνων υπηρεσίας είτε μέσω των ανταλλακτικών μέσων και μηχανημάτων, συντήρηση εγκαταστάσεων κ.α. Κατά συνέπεια η ετήσια οικονομική απώλεια θα ξεπεράσει το ποσό του 1.550.000,00 Ευρώ.

«Ενόψει των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην ακριτική μας περιοχή και τη δραματικής μείωση των τζίρων των επιχειρήσεων που κατατάσσουν πλέον την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην φτωχότερη περιφέρεια της ελληνικής επικράτειας είναι τουλάχιστον αδιανόητη η λήψη τέτοιων αποφάσεων που δημιουργεί και περαιτέρω πλήγματα στην τοπική οικονομία,» τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος