Στα μέσα του επόμενου μήνα ,μετά από 13 χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης στα 12 μ καθώς και η εκσκαφή διαύλου σε μήκος 3,5 χλμ και πλάτος 160 μ. προυπολογισμού περίπου 19 εκ ευρώ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε εχτές ο προϊστάμενος τεχνικών έργων του ΟΛΑ. ο Γκαζέπης Χρ κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού παρουσία του υφυπουργού υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη και του γεν γρ υποδομών Γιώργο Δέδε ,ανέφερε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πέρασε «από σαράντα κύματα.»
«Με την ολοκλήρωση του έργου δίνεται προς εκμετάλλευση πλήρη, η προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων και ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα με τα προϊόντα που έχουν προκύψει να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση ανάπτυξης, σύμφωνα με τον προγραμματικό σχεδιασμό,» είπε ο κ Γκαζέπης.
Να σημειωθεί ότι, το έργο «εκβάθυνση λιμενολεκανης και εκσκαφής διαύλου στα – 14,00μ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προγραμματίστηκε αρχικά το 2002 για να γίνει από πόρους του Γ΄ ΚΠΣ (δαπάνη 18,1 εκ ευρώ) με έναρξη έργων το Μάιο 2003 και περάτωση το Δεκέμβριο του 2004.
Τελικά το έργο (προϋπολογισμού πλέον 21,3 εκατ ευρώ) δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2007 και τα έργα ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2008 από την ανάδοχο εταιρεία ΕΛΤΕΡ.
Το έργο σύμφωνα με την προκήρυξη έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες ,όμως τον Ιούνιο του 2008 άρχισαν τα πρώτα προβλήματα στο έργο λόγω πετρώδους βυθού .
Η ΕΛΤΕΡ αναγκάσθηκε να ζητήσει την αναπροσαρμογή του κόστους του έργου χωρίς όμως αποτέλεσμα και έτσι διέκοψε τις εργασίες το Δεκέμβριο του 2009.
Μετά από σχετικές διαβεβαιώσεις προς την ΕΛΤΕΡ από τοπικούς Κρατικούς φορείς μέσα στο 2010 έγιναν ορισμένες μικρής έκτασης εργασίες εκβάθυνσης Φεβρουάριο – Μάρτιο και Σεπτέμβριο 2010 , οπότε και διεκόπησαν οριστικά οι εργασίες .
ΕΡΤ :Ορεστιάδας
Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος