Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Λαμπάκη με Κορεάτικη εταιρεία για τη δυνατότητα κατασκευής βιομηχανικής μονάδας διαχείρισης αποβλήτων με τη μέθοδο της καύσης

Συνάντηση με εκπροσώπους της κορεάτικης εταιρίας Hanwha με στόχο τη δυνατότητα κατασκευής βιομηχανικής μονάδας διαχείρισης αποβλήτων μέσα από τη διαδικασία της καύσης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με ανταποδοτικό όφελος την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, είχαν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γ. Φαλέκας.

Ο κ. Λαμπάκης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για το πρώιμο στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαχείριση αποβλήτων στην χώρα μας , εξέφρασε τις ενστάσεις του ως προς τη μέθοδο της καύσης των απορριμμάτων και τόνισε την ιδιαίτερη ευαισθησία που διέπει την παρούσα δημοτική αρχή σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η κορεάτικη εταιρία από την πλευρά της ισχυρίσθηκε ότι υπάρχουν κατασκευασμένες μονάδες με καύση και μηδενική προσβολή στο περιβάλλον που ταυτόχρονα παράγουν, ως όφελος, και ηλεκτρικό ρεύμα για τηλεθέρμανση ή δημόσιο φωτισμό.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος