Αλεξανδρούπολη: Νοσοκομείο -κινητοποιήσεις εργαζομένων για τις ελλείψεις προσωπικού

Με προσωπικό ασφαλείας και μόνο τα επείγονται περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από αύριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς το Δ.Σ του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (Σ.Υ.Κ.Ν.Ε.) ,προχωρά σε κυλιόμενες Γενικές Συνελεύσεις για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

«Οι λειτουργίες στο νοσοκομείο πρέπει να συρρικνωθούν. Δεν μπορούν να γίνονται τόσα πολλά χειρουργεία με αυτόν τον συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων ,πρέπει να τα μειώσουμε. Ούτε διοικητικά ,ούτε νοσηλευτικά ,ούτε τα εργαστήρια μας μπορούν να ανταπεξέλθουν με αυτόν το όγκο δουλειάς με το συγκεκριμένο προσωπικό που έχουμε,» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρους του Δ.Σ του (Σ.Υ.Κ.Ν.Ε.) κ. Χριστόδουλος Μεντίζης ,υπογραμμίζοντας πώς « από το 2011 μέχρι και σήμερα αποχώρησαν 170 εργαζόμενοι, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν μόλις τέσσερις νοσηλεύτριες.»

«Δεν θα μπούμε ούτε στις κλινικές ,ούτε στα χειρουργεία. Θα είμαστε με προσωπικό ασφαλείας όσο χρειαστεί ,είπε ο κ. Μεντίζης και τόνισε :«έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν πλέον και η κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνίζεται συνεχώς με το υπάρχον προσωπικό και ο όγκος δουλειάς να αυξάνεται.»

Σύμφωνα με το Σ.Υ.Κ.Ν.Ε, το υπόλοιπο των κανονικών αδειών που οφείλεται στους εργαζόμενους είναι 8.300 ημέρες για το 2015, ενώ τα οφειλόμενα ρεπό ανέρχονται στις 4.300ημέρες.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος