Αλεξανδρούπολη: Mήνας Ισότητας των δυο φύλλων ο Μάρτιος-εκδηλώσεις-

«Στην εποχή μας το αίτημα για πλήρη ισότητα των δυο φύλλων δεν έχει ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των δυο Φύλλων Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Ελένη Ιντζεπελίδου με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας της γυναίκας .

Σύμφωνα με την κ. Ιντζεπελίδου «Αν και νομικά έχει καλυφθεί η ισότητα των δυο φύλλων στην ουσία στην κοινωνία δεν πέρασε ποτέ αυτό,» ενώ υποστήριξε πως υπάρχουν πολλές ανισότητες ακόμη τις οποίες-όπως είπε- σαν Επιτροπή Ισότητας των δυο φύλων έχουμε υποχρέωση είτε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις, είτε ενημερώσεις και να προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε όλες αυτές τις ανισότητες.

Ο μήνας Μάρτιος ονομάσθηκε μήνας Ισότητας καθώς σύμφωνα με την κ. Ιντζεπελίδου έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις ενημέρωσης, όπως γυναικείος καρκίνος (πρόληψη-θεραπείαα), αντισύλληψη κ.λ.π σε όλο το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

«Για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα είναι η ανταπόκριση των γυναικών να λάβουν αυτήν την ενημέρωση, γιατί εμείς μπορεί να κάνουμε οποιαδήποτε μεγάλη προσπάθεια αλλά στόχος μας είναι να φθάσει στις γυναίκες,» είπε η κ. Ιντζεπελίδου.

Εχτές η Επιτροπή Ισότητας των δυο φύλλων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών μοίρασαν στην πόλη φυλλάδια για την πρόληψη και την αποφυγή γεννήσεων παιδιών με μεσογειακή Αναιμία καθώς τα ποσοστά τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει κατακόρυφα, ενώ το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δεσμεύτηκε να γίνονται δωρεάν μαστογραφίες σε όλες τις ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος