Αλεξανδρούπολη: Υποχρηματοδότηση – υποστελέχωση τα μεγάλα προβλήματα των Ιατρικών Σχολών

Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των ιατρικών σχολών είναι τα δύο μεγάλα προβλήματα σύμφωνα με τους προέδρους των τμημάτων οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες του 3ου Συνεδρίου Εκπαίδευσης και Έρευνας που διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη η Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ .

«Η έρευνα και εκπαίδευση είναι βασικοί πυλώνες του Πανεπιστημίου της Ιατρικής Σχολής. Μέλημα μας είναι το προϊόν που παράγουμε που αφορά την ποιότητα των φοιτητών να είναι ικανή να ανταγωνιστεί το περιβάλλον αλλά και να αποδώσει στο μέλλον που χρειάζεται ο τόπος», σχολίασε σε δηλώσεις του ο κοσμήτορας των σχολών επιστημών υγείας του Δ.Π.Θ., Πλουμής Πασαδάκης.

«Το κύριο πρόβλημα στη χώρα μας όσον αφορά την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και δη την ιατρική, είναι η ύπαρξη ενός δαιδαλώδους νομικού καθεστώτος, μιας πολυνομίας η οποία στην ουσία δένει τα χέρια της όποιας διοικήσεως να κινηθεί με πρωτοβουλίες, με ελευθερία και αισιοδοξία για το μέλλον. Διότι βρίσκεσαι συνεχώς σ’ ένα κίνδυνο να παρεκτραπείς προς πράγματα τα οποία δεν είναι νόμιμα,» είπε ο πρόεδρος ιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Στεφανίδης και τόνισε πως, αυτό το χαρακτηριστικό ,πρέπει να εκλείψει.

Τέλος ο πρόεδρος του ιατρικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, χαρακτήρισε καλύτερο το επίπεδο της παρεχόμενης παιδείας συγκριτικά με το 2009 παρά το γεγονός ότι, στο ιατρικό τμήμα του Α.Π.Θ. η υποχρηματοδότηση έφτασε στο -94% μέσα στην εξαετία. «Η κρίση μας ανάγκασε να βρούμε άλλες διεξόδους να κινητοποιήσουμε άλλες δυνάμεις που τις είχαμε «εν υπνώσει» στο παρελθόν,» είπε ο κ.Γαρύφαλλος και τόνισε πως το μυστικό του ότι, η παιδεία στέκεται στα πόδια της παρά την υποχρηματοδότηση ,βρίσκεται στους ΕΛΚΕ (ειδικούς λογαριασμούς) οι οποίοι χρηματοδοτούνται από την έρευνα των πανεπιστημίων .

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος