Αλεξανδρούπολη: Αλεξανδρούπολη -Αρμενία πιο κοντά

Το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, επισκέφτηκε εχτές , η διακεκριμένη και έγκριτη δημοσιογράφος από την Αρμενία, κ. Satik Seyranyan, συνοδεία μελών της Αρμενικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός της επίσκεψης της κ. Seyranyan ήταν να μεταφέρει το αίτημα και την επιθυμία του Δημάρχου του Ερεβάν, κ. Ταρόν Μαργκαριάν, για αδελφοποίηση και συνεργασία των δύο πόλεων σε όλους τους τομείς.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου του Ερεβάν, ώστε να μελετηθούν οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες για μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δυο Δήμων και ενημέρωσε την κ.Seyranyan για τις προοπτικές ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης, την κατασκευή διαμετακομιστικού κέντρου στο λιμάνι, το σχεδιασμό αξιοποίησης των ιαματικών πηγών Τραϊανούπολης και του γεωθερμικού πεδίου.

Από την πλευρά της η κ.Seyranyan, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δυναμική παρουσία της Αρμένικης Κοινότητας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και χαρακτήρισε τη συνάντηση ως προάγγελο μιας σειράς επίσημων επισκέψεων και συναντήσεων με απώτερο στόχο την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος