«Ύστατο χαίρε» στον σμηναγό – Τραγικές φιγούρες οι γονείς του- Κουφέτα και λουλούδια στην κηδεία

Το τελευταίο αντίο στον στον κυβερνήτη, Σμηναγό του μοιραίου Phantom Στάθη Τσιτλακίδη, θα πουν σήμερα , συγγενείς και φίλοι, στον Γρανίτη Δράμας. Μετά τις 11 το πρωί θα φτάσει στο χωριό η σορός του και στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία. Όπως μετέδωσε η Λία Χριστάρα είναι όλοι εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον «πιλότο τους». Νωρίτερα στον ναό έφτασαν συντετριμμένοι οι γονείς του σμηναγού. Σπαρακτική η εικόνα της μητέρας που έλεγε το όνομα του παιδιού της κοιτώντας τον ουρανό ενώ ο πατέρας του έφτασε υποβασταζόμενος. Τραγική φιγούρα και η κοπέλα του που κρατούσε μια φωτογραφία του στα χέρια της.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη την περιοχή ενώ από νωρίς το πρωί φτάνουν στην εκκλησία δεκάδες στεφάνια από την οικογένεια, φίλους και τις στρατιωτικές αρχές. Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει 1000 κουφέτα και λουλούδια σε όσους θα βρίσκονται εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, τιμώντας τους δυο ήρωες αεροπόρους, τους απέδωσε τον ανώτατο βαθμό της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ονομάζοντάς τους Αντιπτεράρχους.

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού  Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας θα παραβρεθούν σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Τασούλα Κρητικού, ο κόσμος μιλά για έναν άριστο μαθητή, έναν χαμογελαστό και καλοσυνάτο νέο που από πολύ μικρός είχε ένα και μοναδικό όνειρο να γίνει πιλότος.

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου σε συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος.
  • Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου  από ώρα την 11η πρωινή της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.
  • Να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να ονομαστεί μία κεντρική οδός ή ένα δημοτικό κτήριο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου «ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ».

Χτες, σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τρίπολη Αρκαδία, ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. 

Ρεπορτάζ: Τασούλα Κρητικού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος