Ηλεία: Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κρέστενα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις – Επίσκεψη του Τ. Θεοδωρικάκου (βίντεο)

Με τις μεγάλες προσπάθειες όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων οριοθετήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πυρκαγιά στα Κρέστενα Ηλείας, που είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους επιτελείς της Πυροσβεστικής.

Μέχρι το βράδυ συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από αεροσκάφη και ελικόπτερα, με στόχο να μειωθεί σημαντικά η πιθανότητα αναζωπυρώσεων, καθώς αναμένεται και ενισχυθεί η ένταση των ανέμων.

Την ίδια ώρα γίνεται απολογισμός των επιπτώσεων της φωτιάς, καθώς οι καταστροφές είναι μεγάλες, έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιοκαλλιεργειών, ενώ έχουν καεί πολλά ζώα στα ποιμνιοστάσια που υπάρχουν στην περιοχή.  

Ηλεία: Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κρέστενα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις – Επίσκεψη του Τ. Θεοδωρικάκου (βίντεο)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι “μέσα στη νύχτα έγινε δουλειά. Την περιορίσαμε σημαντικά τη φωτιά“. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό με κατοίκους να λένε ότι πριν ξεκινήσει η φωτιά το καταστροφικό της έργο, ακούστηκαν εκρήξεις.

Επίσκεψη Τ. Θεοδωρικάκος

Ηλεία: Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κρέστενα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις – Επίσκεψη του Τ. Θεοδωρικάκου (βίντεο)

Στην περιοχή των Κρεστένων Ηλείας, βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο γήπεδο της πόλης έχει στηθεί το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Όλυμπος” της Πυροσβεστικής, που συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης. Το κέντρο επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και είχε σύσκεψη με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Σε δηλώσεις του ο Τ. Θεοδωρικάκος, άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό, τονίζοντας ότι “δεν είναι τυχαίο το ότι 15 μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μόνο στην περιοχή της Ηλείας. Το 1/3 των πυρκαγιών που ξεσπούν καθημερινά στην χώρα, είναι στην Ηλεία”. Αναφέρθηκε επίσης στην σύλληψη τις προηγούμενες ημέρες ενός υπόπτου για τη φωτιά στα Άγναντα, ο οποίος όπως είπε, θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη. Ζήτησε από την τοπική κοινωνία να σπάσει την σιωπή και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας

Ανησυχία και ερωτηματικά για τη συχνότητα των πυρκαγιών στην Ηλεία διατύπωσε, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, στα Κρέστενα, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης μετά το τέλος της σύσκεψης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στην Ηλεία, αυτή τη στιγμή, έχουμε περίπου το ένα τρίτο των πυρκαγιών της χώρας και αυτό μας προβληματίζει σοβαρά» προσθέτοντας: «Πρέπει όλοι να έχουμε το νου μας και να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο».

Επίσης, ανέφερε ότι «χάρη στις τεράστιες προσπάθειες πολλών ανθρώπων, φαίνεται πως αποτράπηκε ο κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές, όμως η καταστροφή που έχει επέλθει στο φυσικό περιβάλλον και τις καλλιέργειες, είναι μεγάλη και πολύ σημαντική».

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης – Κώστας Γαζούλης – Αλεξ. Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος