Βόλος: Αναβλήθηκε για τις 15 Μαρτίου η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Αίτημα για να ακυρωθεί η παράσταση πολιτικής αγωγής, από την οικογένεια του νεκρού κατέθεσε η υπεράσπιση των τριών αστυνομικών που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου.

Η υπεράσπιση (Γιώργος Σκαλίμης και Ιωάννη Μισαηλίδης)  υποστήριξε ότι με βάση το άρθρο 63, ο μόνος που θα μπορούσε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής είναι το πρόσωπο που έχει άμεσο συμφέρον και αυτός είναι μόνο ο νεκρός. Το δικαστήριο μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, έκανε δεκτή την ένσταση αποβολής της πολιτικής αγωγής από την διεξαγωγή της δίκης που κατέθεσαν οι δυο δικηγόροι των τριών κατηγορουμένων και αμέσως μετά το δικαστήριο εξέτασε το αίτημα της οικογένειας Μάγγου περί αναβολής της δίκης. Οι δικηγόροι της οικογένειας Μάγγου (Άννυ Παπαρούσου και Θεόδωρος Καπάτος), υποστήριξαν ότι η δίκη πρέπει να αναβληθεί διότι εκκρεμεί η εκδίκαση της μήνυσης που έχει καταθέσει η οικογένεια σε βάρος 8 αστυνομικών για τον βασανισμό του παιδιού τους και εφόσον γίνει δεκτή από τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, ενδεχομένως να οδηγηθεί η δικαιοσύνη σε αντιφατικές αποφάσεις (μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα).

Βόλος: Αναβλήθηκε για τις 15 Μαρτίου η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Η πρόεδρος της έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάλεσε τον πατέρα του νεκρού 27χρονου, Γιάννη Μάγγο, ζητώντας του να καταθέσει αν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες του άγριου ξυλοδαρμού (επτά σπασμένα πλευρά, μια θλάση στο συκώτι και μια θλάση στη χολή) του παιδιού του, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στις 14 Ιουνίου 2020.

Βόλος: Αναβλήθηκε για τις 15 Μαρτίου η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Ο πατέρας ανέφερε τουλάχιστον 8 ονόματα και η έδρα διέκοψε ξανά. Όταν πλέον επέστρεψε έκανε δεκτό το αίτημα της αναβολής, υιοθετώντας την πρόταση του Εισαγγελέα για μια δίκη “επί ίσοις όροις”, αποδεχόμενο παράλληλα  την κατάθεση 5 αυτοπτών μαρτύρων και μετά από την επιμονή του πατέρα και την υιοθέτηση και από τον Εισαγγελέα της πρότασης του γονιού για να εξεταστεί ως μάρτυρος και ο ιατροδικαστής που εξέτασε το νεκρό σώμα του παιδιού τους όταν το δικαστήριο δέχεται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των τριών κατηγορούμενων αστυνομικών ένας ιατροδικαστής που δεν είδε ποτέ το νεκρό σώμα του 27χρονου Βασιλείου Μάγγου, η Πρόεδρος αποδέχθηκε το αίτημα εξέτασης του ιατροδικαστή που εξέτασε τον 27χρονο.

Βόλος: Αναβλήθηκε για τις 15 Μαρτίου η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Η δική κατά των τριών αστυνομικών (αυτεπαγγέλτως μηνύθηκαν από την Εισαγγελία του Βόλου μετά το πόρισμα της ΕΔΕ) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ορίστηκε για τις 15 Μαρτίου 2023.

Βόλος: Αναβλήθηκε για τις 15 Μαρτίου η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια πατέρας και δικηγόρος δήλωσαν μερικώς ικανοποιημένοι από την έκβαση της σημερινής δίκης, ο δε πατέρας μεταξύ άλλων είπε:

Βόλος: Αναβλήθηκε για τις 15 Μαρτίου η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου“Σήμερα δεν εκδικάστηκε η ψευδομήνυση με τους όρους των εισαγγελίσκων. Παλέψαμε αφενός και πετύχαμε να δεχτούν αυτόπτες μάρτυρες δικούς μας. Δεύτερο δόθηκε αναβολή, ώστε μέχρι την επόμενη δίκη, να εκδικαστεί και η προσφυγή που κάναμε με την οποία ζητάμε να εκδικαστεί και η μήνυσή μας. Εμείς συνεχίζουμε να λέμε ότι η ψυχική κατάρρευση από τα βασανιστήρια και την παράλογη κακοποίηση, οδήγησαν το παιδί μας στο θάνατο. Ο Βασίλειος δεν δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στην καρδιά, αλλά με μια σφαίρα στην ψυχή. Αλλά δεν παύει να είναι δολοφονία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος