Βιβλίο για το “Τουριστικό κύκλωμα” πανελλήνιου ενδιαφέροντος εκδόθηκε στη Ρόδο

Το νέο βιβλίο του Μιλτιάδη Λογοθέτη «Το Τουριστικό Κύκλωμα», συν-παρουσίασαν  το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Επιστημονική Ομάδα Τουρισμού, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου & ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γ.Β.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ .Παρέστησαν  επιχειρηματίες του τουρισμού, του εμπορικού κλάδου, φοιτητές, μελετητές του τουρισμού και πλήθος κόσμου.

΄Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ν.Αιγαίου ο κ. Λογοθέτης « πρόκειται για το απαύγασμα όλης της διαδρομής που έχω διανύσει επί περίπου 60 χρόνια ασχολούμενος με τον τουρισμό. Ο συγγραφέας, πολυγραφότατος, ενεργός πολίτης, ιστορικός, είναι ο πρώτος που ανάφερε την έννοια της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στα μέσα της δεκαετίας του ’50. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες και ειδικεύθηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην έρευνα αγοράς και στην οικονομία και το δίκαιο του τουρισμού. Έγινε διδάκτωρ της τουριστικής πολιτικής και δίδαξε στο μεταπτυχιακό τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ξεναγών της Ρόδου. Σταδιοδρόμησε ως διευθυντής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (Ρόδος), το οποίο διεύθυνε πάνω από 30 χρόνια και στη συνέχεια ως σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για πολλά χρόνια. Έχει γράψει δεκάδες βιβλία οικονομικού, τουριστικού και ιστορικού περιεχομένου, μερικά από τα οποία έχουν βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, την Εθνική Τράπεζα, την Εμπορική Τράπεζα και από επιστημονικά ιδρύματα.

Επιχειρώντας, μιλώντας στην ΕΡΤ.Ν.Αιγαίου, έναν απολογισμό των αποτελεσμάτων της πολύχρονής έρευνάς του σε θέματα τουρισμού και τουριστικής οικονομίας, ο Μιλτιάδης Λογοθέτης υπογράμμισε πως πάνω σε δικές του προτάσεις βασίστηκε το τουριστικό τμήμα του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το 1963, η ίδρυση του ΠΡΟΤΟΥΡ και το Ινστιτούτο Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Ερευνών. « Θέλω με αυτό μου το έργο να κλείσω τον κύκλο από εκεί που άρχισα το 1961 με το βιβλίο μου «ο τουρισμός της Ρόδου» βραβευμένο από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία και το εξέδωσε.

Το άρτι εκδοθέν βιβλίο του Μιλτιάδη Λογοθέτη «Το τουριστικό κύκλωμα» αποτελεί μια συνοπτική παρουσίαση του τουριστικού φαινομένου σε όλες τις εκφάνσεις του τουριστικού κυκλώματος. Μεταξύ άλλων στις 230 σελίδες του, αναλύει την τουριστική αγορά σε όλες τις πτυχές, γεωγραφική, οικονομική, μορφολογική, ποιοτική, την τουριστική ζήτηση, με αναφορά στα χαρακτηριστικά της και στους παράγοντες που την επηρεάζουν, θετικούς και αρνητικούς. Παράλληλα μελετά το τουριστικό marketing στις επιμέρους λειτουργίες του, τις έρευνες αγοράς, τη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος, την τιμολογιακή πολιτική, την προώθηση των πωλήσεων, τη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, τα όργανα του τουριστικού marketing και περιλαμβάνει ενδεικτικά περιπτώσεις (case studies) τουριστικών ερευνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος