Σκιάθος: Ανάβει το πιο «πράσινο» δέντρο της Ελλάδας – 60.000 λαμπάκια με φωτοβολταϊκά

Array

Η Σκιάθος υποδέχεται τα Χριστούγεννα με 60.000 αυτόνομα φωτοβολταϊκά λαμπάκια να φωτίζουν το πιο πράσινο δέντρο της Ελλάδας. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, η Σκιάθος εγκαινιάζει μια μεγάλη γιορτινή σκηνή για μικρούς και μεγάλους.

«Το ιδιαίτερο είναι ότι αποτελεί το πιο πράσινο χριστουγεννιάτικο δέντρο μιας και τα φώτα του δέντρου παίρνουν ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά που έχουμε εγκαταστήσει», σημειώνει ο δήμαρχος της Σκιάθου, Θόδωρος Τζούμας.

Όσον αφορά στο κόστος του εγχειρήματος, τα συνολικά έξοδα φαίνεται να ανέρχονται στα 19.000, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σκιάθου.

«Ένα συνεργείο είχε έρθει για περίπου ένα μήνα προκειμένου να εγκαταστήσει τα λαμπάκια, τα φώτα LED και να τα ξεστολίσει με το πέρας των εορτών, αυτό μας στοίχισε σχεδόν 19.000 και θα στολίσει συνολικά όλη τη Σκιάθο», σημείωσε.

Πολύ μεγάλη η προσέλευση του κόσμου

«Με δυσκολία βρήκαμε άδεια δωμάτια[…] Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στον οικιστικό ιστό, στο “χωριό” όπως ονομάζουμε. Είναι περίπου 15 ξενοδοχεία και έχουν γύρω 340 δωμάτια. Ξέρουμε ότι θα έρθουν από τον Βόλο, τη Σκόπελο », τόνισε ο δήμαρχος.

«Έχουμε καταφέρει να έχει δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς, μια γιορτή στην οποία συμμετέχουν ακόμη και αθλητές και είναι η μόνη στιγμή που ανταμώνουμε όλοι».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος