Ρέθυμνο: Επίσκεψη Α. Γεωργιάδη στην παραγωγική μονάδα της Creta Farms

Η παραγωγική μονάδα της Creta Farms, στο Ρέθυμνο, ήταν η πρώτη στάση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό Ρεθύμνου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 και ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Βουλευτή Δωδεκανήσων Μάνο Κόνσολα και τον Βουλευτή Φωκίδας Γιάννη Μπουγά.

Κατά την επίσκεψη, η αποστολή ξεναγήθηκε από τον στρατηγικό επενδυτή της Creta Farms, Δημήτρη Βιντζηλαίο, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, που διαθέτει η Creta Farms στο Ρέθυμνο, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα.  

Ρέθυμνο: Επίσκεψη Α. Γεωργιάδη στην παραγωγική μονάδα της Creta Farms

Η συγκεκριμένη μονάδα της εταιρείας αποτελεί πρότυπο παραγωγής προϊόντων κρέατος στη χώρα διασφαλίζοντας την παραγωγή αγνών, υψηλής ποιότητας και γεύσης προϊόντων, ενώ παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον μέσα από την υιοθέτηση μιας πράσινης πολιτικής για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων.

Στο πλαίσιο της συνολικής επένδυσης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από τον νέο μέτοχο της εταιρείας, οι εγκαταστάσεις της Creta Farms στο Ρέθυμνο αναβαθμίστηκαν με την προσθήκη νέων τεχνολογιών και παραγωγικών δυνατοτήτων. Πρόκειται για μία επένδυση που έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελληνική αγορά όσο και την ενίσχυση των εξαγωγών.

Σημειώνεται πως η Creta Farms σήμερα απασχολεί συνολικά 656 εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Ήταν στο πρώτο δεκαπενθήμερο της υπουργικής μου θητείας τον Ιούλιο του 2019 όταν πληροφορήθηκα, Σάββατο μεσημέρι στο Υπουργείο, ότι η Creta Farms  τα επόμενα 24ωρα επρόκειτο να κλείσει, να διαλυθεί το εργοστάσιο και να πουληθεί κομμάτι-κομμάτι ο εξοπλισμός του.

Αποφάσισα να δράσω καίτοι δεν ήταν στα άμεσα καθήκοντά μου, να καλέσω τις τράπεζες Σάββατο μεσημέρι στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στη συνέχεια τα δύο αδέλφια Δομαζάκη, που τότε είχαν μια τεράστια μεταξύ τους σύγκρουση, που είχε οδηγήσει την εταιρεία στο χείλος του γκρεμού.

Πολλοί τότε μου είπαν να μην ανακατευτώ… ότι αυτή η εταιρεία πια δεν σωζόταν και ότι θα μου έκανε πολιτική ζημία η ενασχόλησή μου με αυτό το θέμα.

Επειδή είμαι επίμονος χαρακτήρας, αποφάσισα ότι αυτό δεν είναι σωστό, δεν μπορούσαμε να αδιαφορήσουμε ως Κυβέρνηση για 500 ανθρώπους, που θα έμεναν χωρίς δουλειά και το κυριότερο για τα τόσο καταπληκτικά προϊόντα της Creta Farms που έδινε τόσο μεγάλη υπεραξία στην ελληνική οικονομία.

Προχώρησα το σχέδιο εξυγίανσης όχι εύκολα, γιατί είχε αρκετά προβλήματα στην πορεία που έπρεπε να διευκρινιστούν, έγινε ο διαγωνισμός. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον κύριο Βιντζηλαίο, ο οποίος έκανε την καλή του πρόταση τότε και θέλησε να πάρει την Creta Farms. Να τον ευχαριστήσω και για το ότι έκανε την πρόταση, αλλά κυρίως για το ότι έχει φτάσει σήμερα η επιχείρηση σε αυτό το εξαιρετικά καλό σημείο.

Η Creta Farms σήμερα έχει ανακτήσει το μερίδιο της αγοράς, που είχε χάσει την εποχή της κρίσης της. Έχει αυξήσει τις θέσεις εργασίας. Διέσωσε όλες τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι κινδύνευαν να μείνουν όλοι στο δρόμο.

Κάνει καινούργιες επενδύσεις, κάνει εξαγωγές και γενικά προοιωνίζεται ένα λαμπρό μέλλον για τα προϊόντα αυτά τόσο στην ελληνική αγορά όσο και εν γένει στη βαλκανική και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, της πρωτοπορίας, της καινοτομίας -τα προϊόντα της Creta Farms είναι καινοτόμα-, της ποιότητας – τα προϊόντα είναι ποιοτικά γι’ αυτό και κερδίζουν τις αγορές- και ανθρώπων εργατικών.

Θέλω να συγχαρώ και τον πρόεδρο των εργαζομένων για όλη την καλή του συνεργασία όλο αυτό το διάστημα για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το μικρό θαύμα.

Δεν θα είναι υπερβολή να σας πω, κάποτε θα τα πω σε μια συνέντευξή μου αναλυτικά, η εταιρεία σώθηκε κυριολεκτικά στο ένα 24ωρο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος