Περιφερειάρχης Ιονίων: Κινητοποίηση για την υποδοχή των τραυματιών από την πυρκαγιά στο Euroferry Olympia (video)

Οι άνθρωποι που έζησαν αυτή την περιπετεια είναι καλοδεχούμενοι, οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους τραυματίες και όσους χρειάζονται φροντίδα”, δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα στην κάμερα της ΕΡΤ.

Όπως είπε η κ. Κράτσα, τα ασθενοφόρα, το ΕΚΑΒ και ο ΕΟΔΥ υποδέχονται τους ανθρώπους που αποβιβάζονται στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός, οι Πρόσκοποι και πολλοί εθελοντές συνδράμουν την προσπάθεια. Πρόσθεσε πως η πλοιοκτήτρια θα αναλάβει τα έξοδα φιλοξενίας των επιβατών που μεταφέρονται στο νησί, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Έλληνες 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα. Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ταυτοποίηση και την καταμέτρηση των επιβατών.

Περιφερειάρχης Ιονίων: Κινητοποίηση για την υποδοχή των τραυματιών από την πυρκαγιά στο Euroferry Olympia (video)

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας μεταφέρονται οι τραυματίες από την πυρκαγιά στο επιβατηγό Euroferry Olympia. “Μας έφεραν άλλαους δύο τραυματίες ένας με μικροτραύματα κι ένας με δύσπνοια που έχει μεταφερθεί στον παθολογικό, δηλαδή είναι τρεις οι τραυματίες των οποίων η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία”, είπε ο διοικητής του νοσοκομείου της Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης. “Περιμένουμε κι ένα παιδάκι δύο μηνών, που μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους”, πρόσθεσε.

Περιφερειάρχης Ιονίων: Κινητοποίηση για την υποδοχή των τραυματιών από την πυρκαγιά στο Euroferry Olympia (video)

Η επίσημη ενημέρωση από το υπ. Ναυτιλίας για τη φωτιά στο Euroferry Olympia – Συνδρομή και των Ενόπλων Δυνάμεων – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος