Πάτρα: Αναβλήθηκε για 11/3 η δίκη για την δολοφονία του Μπ. Χέντερσον στον Λαγανά Ζακύνθου (video)

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, η υπόθεση για την δολοφονία του αμερικανού υπήκοου Μπάκαρι Χέντερσον πριν από 5 χρόνια στον Λαγανά Ζακύνθου. Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί στις 11/3.

“Δεν είναι εύκολο να σου λένε ότι το παιδί σου είναι νεκρό και η μητέρα του να μην μπορεί να το αναγνωρίσει από τα χτυπήματα” δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Μπακάρι Χέντερσον στην κατάθεσή του στο δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

Πάτρα: Αναβλήθηκε για 11/3 η δίκη για την δολοφονία του Μπ. Χέντερσον στον Λαγανά Ζακύνθου (video)

Η δίκη ξεκινά εκ νέου, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, θεωρώντας ότι η ποινή που επιβλήθηκε σε προηγούμενο βαθμό, δεν ήταν αντίστοιχη του αδικήματος που συγκλόνισε την κοινωνία της Ζακύνθου αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Προηγήθηκε η εξέταση από το προεδρείο, κάποιων προδικαστικών ζητημάτων που έβαλε η υπεράσπιση, με σημαντικότερο το αίτημα να ακυρωθεί η έφεση του Εισαγγελέα για επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό. Το αίτημα απορρίφθηκε από το προεδρείο για 3 από τους κατηγορούμενους που παρίστανται στην αίθουσα και άλλους τρεις που εκπροσωπούνται από δικηγόρο, αλλά έγινε δεκτό για έναν κατηγορούμενο ελληνικής καταγωγής, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι ποινές κάθειρξης που είχε επιβάλλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας κυμαίνονταν από 5 έως 15 έτη, με αποτέλεσμα σήμερα μόνο ένας από τους επτά κατηγορούμενους να παραμένει στη φυλακή. Στη δίκη παρευρίσκονται οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον, οι οποίοι ταξίδεψαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε δηλώσεις τους υποστήριξαν ότι περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. την οικογένεια του Μπ. Χέντερσον εκπροσωπεί και συνήγορος πό τις ΗΠΑ, καθώς και ο δικηγόρος Χ. Κακλαμάνης.

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος Αμερικανός βρισκόταν σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά, όταν μετά από καυγά κυνηγήθηκε από ομάδα που του καταφέραν θανατηφόρα χτυπήματα στη μέση του δρόμου.

Διαβάστε επίσης: Αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση οι οκτώ στη Ζάκυνθο (video) (ertnews.gr)

Βίντεο-ντοκουμέντο της άγριας δολοφονίας στον Λαγανά Ζακύνθου (video) (ertnews.gr)

Στην Πάτρα εκδικάζεται η δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος