Πάτρα: Ιχνηλάτηση όλων των επαφών του 20χρονου με μηνιγγίτιδα από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει ο 20χρονος φοιτητής, που έχει διαγνωστεί με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα. Ο φοιτητής, που κατάγεται από περιοχή της Λαμίας, νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου. Την ίδια ώρα, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Πάτρα, για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ενώ έχουν ελεγχθεί και όλες οι επαφές του φοιτητή τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για 20 άτομα, που ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται, μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας στον φοιτητή που σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Πάτρας μαζί με άλλες σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «το πρωτόκολλο προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα και ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες».

Ο φοιτητής – είναι το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας- μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας από τους οι γονείς του όταν τον βρήκαν λιπόθυμο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στα μέσα Ιανουαρίου σε πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Ναυπηγών, ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου νόσησε φοιτήτρια του Μαθηματικού κατά τη διάρκεια των καταλήψεων.

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος