Πάτρα: Τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας – Διασωληνώθηκε 20χρονος φοιτητής – Μεταβαίνει κλιμάκιο ΕΟΔΥ

Συναγερμό στις υγειονομικές αρχές στην Πάτρα μετά το τρίτο κατά σειρά κρούσμα μηνιγγίτιδας εντός του έτους. Πρόκειται για 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που στεγάζεται στα πρώην ΤΕΙ Πατρών, τον οποίο εντόπισαν οι γονείς του στο σπίτι του σε δυσχερή κατάσταση. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σε σοβαρή κατάσταση και κατόπιν διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα, όπου νοσηλεύεται σε ΜΕΘ διασωληνωμένος.

Με αφορμή και το νέο περιστατικό ο Διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας είπε πως θα έρθει σε επικοινωνία με τις πρυτανικές αρχές για να δουν σε ποιες ενέργειες θα προβούν.

Επίσης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να έλθει αύριο στην Πάτρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «έχω επικοινωνήσει από νωρίς σήμερα με το πρωί με τον ΕΟΔΥ και ενδεχομένως να έλθει αύριο ένα κλιμάκιο, προκειμένου να αποφασιστεί ποιες ακριβώς οδηγίες θα δοθούν προς το Πανεπιστήμιο για το τι πρέπει να γίνει… το πρωτόκολλο προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα και ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίζεται σε φοιτητή στην Πάτρα το τελευταίο διάστημα.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στα μέσα Γενάρη σε πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Ναυπηγών, στα τέλη Φεβρουαρίου νόσησε φοιτήτρια του Μαθηματικού κατά τη διάρκεια των καταλήψεων και τώρα είναι άρρωστος ο 20χρονος φοιτητής   

Ρεπορτάζ Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος