Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών: Να μην κάνουν δηλώσεις όσοι δεν εμπλέκονται με τα περιστατικά που διερευνώνται

Θέση  παίρνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών, στο θέμα που αφορά δηλώσεις ιατροδικαστών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν είχαν καμμιά σχέση με  υπό διερεύνηση περιστατικά, όπως η υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Όπως τονίζεται ο λάθος χειρισμός των περιστατικών δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

ΑΘΗΝΑ, 14/02/22

                                    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                                                                                 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Με αφορμή περιστατικά που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, απασχολούν την κοινή γνώμη και στη διερεύνηση των οποίων συμμετέχει και η ιατροδικαστική επιστήμη, θα θέλαμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη, άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Νίκος Καλόγρηας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών

του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ελένη Ζαγγελίδου, Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών

του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος