Γέμισε χθες Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ο Πολιχνίτος από Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ανιχνευτές και βαθμοφόρους, όλοι μέλη των Προσκοπικής Κίνησης στη Λέσβο. Στη δράση με την οποία τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα του Προσκόπου, Ημέρα Σκέψης και Μνήμης του ιδρυτή των Προσκόπων Μπέϊντεν Πάουελ.
Οι Πρόσκοποι έζησαν για μια ακόμα φορά, παρέα και όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Συζήτησαν, έμαθαν, έπαιξαν στη μοναδική αυτή περιοχή του Πολιχνίτου. Δόθηκε στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να συναντήσουν και να συζητήσουν, να γνωρίσουν τους ανθρώπους της περιοχής αλλά και το μοναδικό φυσικό και δομημένο περιβάλλον, του χωριού. Από το σχολείο που δοκιμάστηκε από το σεισμό του 2017 και ολοκληρώνεται η επισκευή του, τις θερμές πηγές, ως τον «ιγνιμβρίτη», την ηφαιστειογενή πέτρα από την οποία χτίστηκε ο Πολιχνίτος και τη Μονή Δαμανδρίου. Σήμα κατατεθέν όλα του οροπεδίου, έδωσαν την ευκαιρία να αναπτυχθεί μια μοναδική προσκοπική δράση.
Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αλάνη αλλά και το Δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρο, το προσωπικό του πολιτιστικού πολύκεντρου του Πολιχνίτου και τους ανθρώπους του χωριού, για τη θερμή φιλοξενία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος