Μυτιλήνη: Την Παρασκευή η δίκη των 24 που κατηγορούνται για διακίνηση και κατασκοπεία

Ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης η δίκη των 24 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση, κατασκοπεία και άλλα σοβαρά αδικήματα που επισύρουν ποινές φυλάκισης έως και 25 έτη.

Οι 24 κατηγορούνται για «κατασκοπεία από κοινού κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, παράνομη χρήση ραδιοσυχνοτήτων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παροχή ουσιωδών πληροφοριών με σκοπό τη διευκόλυνση εγκληματικής οργάνωση που έχει ως αντικείμενο την τέλεση περισσότερων κακουργηματικών πράξεων».

Μεταξύ των κατηγορουμένων και η Σύρια κολυμβήτρια Σάρα Μαρντίνι, η οποία έγινε σύμβολο αλληλεγγύης παγκοσμίως για την αυταπάρνησή της με την αδερφή της να οδηγήσουν τη βάρκα κολυμπώντας στην ακτή της Λέσβου, με τη ζωή τους να γίνεται ταινία στο Netfix, ο Σον Μπάιντερ, διασώστη και δύτη, ο συνταξιούχος Πίτερ Γοουίτεμπργκ, ιστιοπλόος εθελοντής καθώς και εθελοντές και μέλη οργανώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δίκη, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον από διεθνή ΜΜΕ, διεκόπη για την Παρασκευή μετά από ενστάσεις που κατέθεσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης που ζητούν την ακύρωση των κλητήριων θεσπισμάτων λόγω ασαφειών και τη μη μετάφραση στους ξένους κατηγορούμενους.

Η Διεθνής Αμνηστία, χαρακτήρισε την υπόθεση εναντίον των εθελοντών ως «παρωδία» και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να αποσύρουν τις κατηγορίες. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων χαρακτήρισαν την δίκη μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής σημασίας καθώς αφορά ζητήματα εθελοντισμού και παροχής βοήθειας σε πρόσφυγες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος