Επισκέπτες της Λήμνου αλλά και ντόπιοι, βρέθηκαν την Κυριακή στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου προκειμένου να επιβιβαστούν για το 2ο «Γευστικό ταξίδι στις γειτονιές του Ρεΐζντερε» της Μικρασίας, που διοργάνωσε ο ΜΕΣ «Άγιος Δημήτριος».
Για άλλη μια χρονιά, γυναίκες του προσφυγικού χωριού ετοίμασαν και παρουσίασαν παραδοσιακές συνταγές των προγόνων τους, τη Ρειζντεριανή τυρόπιτα και τον τσαρκαμά.
Από νωρίς της Κυριακής το αλεύρι, τα αυγά, το καλαθάκι Λήμνου, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το καυτό λάδι πρωταγωνίστησαν σε κάθε σπίτι προκειμένου να ετοιμαστούν τα υπέροχα αυτά εδέσματα και το όλο σκηνικό να επαναλαμβάνεται το βράδυ της ίδιας ημέρας εμπλουτισμένο με ζωντανή μουσική!
Το επόμενο ραντεβού, δίνεται για τις 4 Αυγούστου για την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στο «Μικρασιάτη Πρόσφυγα» όπου ο ΜΕΣ «Άγιος Δημήτριος» θα επιχειρήσει την αναβίωση του Ρεϊζντεριανού Γάμου.
Ο ΜΕΣ «Άγιος Δημήτριος» ευχαριστεί από καρδιάς “τις γυναίκες του χωριού που για δεύτερη χρονιά έδωσαν ψυχή και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στη μεγάλη ζήτηση, καθώς έφτιαχναν τυρόπιτες ως αργά το βράδυ. Ευχαριστεί τις εταιρίες «Οικογένεια Ποριάζη», «Αλεύρι Σταματέρης», «Αλεύρι Μαυρουδή» και «Salamousas Agrifood» για τη χορηγία τους σε αλεύρι Λήμνου. Τα τυροκομεία «Σταφύλης» και «Καφαλτής» για την προσφορά τους σε τυρί. Τα «Αυγά Λήμνου» αλλά και τις οικογένειες Λουλάκη, Κράσου και Χατζάρα για τη διάθεση αυγών. Τις αντιπροσωπείες Ανανιάδη, Ίμβρου και Ψάρρα για τη χορηγία λαδιών. Την αντιπροσωπεία Δουλκέρογλου για τη χορηγία σε γάλατα. Τις επιχειρήσεις «Γκιοργκινέ», «Γαροφαλλίδη», «Σουσαλή» και «Λυγδαρά» για την προσφορά σε καρπούζια καθώς και την επιχείρηση «Γκαγκά» για τη χορηγία καρπουζιών. Την επιχείρηση «Γκιοργκινέ» για την παραχώρηση μέρους του θαλάμου – ψυγείου αλλά και τους κ. Βόντελα και Κοτσιναδέλλη για την παραχώρηση των οχημάτων – ψυγείων. Τέλος το Δήμο Λήμνου για την υποστήριξη”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος