Λέσβος: Νέα προβλήματα προκάλεσε η πρωτοφανής επίθεση χάκερ στην τράπεζα θεμάτων

Και σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την τράπεζα θεμάτων τα λύκεια σε όλη τη χώρα που δεν έχουν πρόσβαση για να κληρώσουν τα θέματα  για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, λόγω κυβερνοεπίθεσης στο δίκτυο του ΕΔΥΤΕ.  

Στη Λέσβο χθες, με μεγάλες καθυστερήσεις λόγω της επίθεσης των χάκερ, κατάφεραν όλα τα λύκεια να ολοκληρώσουν τη διαδικασία  και στις δύο βάρδιες, όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο προϊστάμενος Β’ βαθμιας εκπαίδευσης Τιμολέων Θεοφανέλλης. Σήμερα η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ήδη η πρωινή βάρδια θα καθυστερήσει τουλάχιστον μία ώρα να πάρει τα θέματα στα χέρια της.

«Καταφέραμε να μπούμε πριν από λίγο και τώρα κάνουμε την κλήρωση, αλλά θα καθυστερήσουμε να δώσουμε τα θέματα στα παιδιά που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τις εξετάσεις στις 8:30 το πρωί» είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διευθυντής του Πρότυπου Λυκείου Αντώνης Νείρος  

«Σταματήστε να παίζετε με την αγωνία και τα νεύρα των μαθητών» σημειώνει η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου  που ζητά να δοθεί οδηγία , οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα δώσουν οι ίδιοι εκπαιδευτικοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος