Προβλήματα και σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων – Νέα κυβερνοεπίθεση σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ

Προβλήματα καταγράφηκαν και σήμερα Τρίτη 30/5 με την Τράπεζα Θεμάτων λόγω νέας κυβερνοεπίθεσης σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας), δηλαδή τον φορέα που υποστηρίζει τεχνικά την Τράπεζα Θεμάτων. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ελίνα Κολύβα, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί αλλά υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις με τα θέματα λόγω της επίθεσης που επηρέασε όλες τις πλατφόρμες.

Συγκεκριμένα, μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσπρωτία, στην Ηλεία, στην Κέρκυρα, στο Κερατσίνι.

Κάποιοι εκπαιδευτικοί, κυρίως στην Ηλεία και στην Κέρκυρα, ανέφεραν ότι το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο απο χθες (Δευτέρα 29/5), καθώς σήμερα δεν μπορούν να μπουν ούτε στην πλατφόρμα. Σημειώνεται ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέδωσαν την χθεσινή κατάρρευση της πλατφόρμας, σε κακόβουλη επίθεση.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που θα μπορεί η Γ‘ Λυκείου να δώσει εξετάσεις καθώς όσα παιδιά δεν εξετάστηκαν χθες θα εξετάζονταν σήμερα. Την Πέμπτη 1/6 ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 2/6 για τα ΓΕΛ.

Προβλήματα και στην Ήπειρο

Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται οι ενδοσχολικές εξετάσεις στην Ήπειρο, με μαθητές της Γ’ Λυκείου από την Άρτα, τη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα να μην μπορούν να εξεταστούν, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων.

Στη Θεσπρωτία δεν κατάφεραν να εξεταστούν χθες 10 μαθητές από δύο ΕΠΑΛ και η εξέτασή τους έχει μεταφερθεί για σήμερα στις 10:00 το πρωί. Στην Άρτα 5 από τα 7 σχολεία κατάφεραν σήμερα να λάβουν θέματα ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει θέματα σχολεία της Πρέβεζας.

Στο Ν. Ιωαννίνων δεν υπήρξε πρόβλημα με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, καθώς εξετάστηκαν στο σύνολό τους χθες Δευτέρα, ενώ αυτή τη στιγμή αρκετά σχολεία σε όλη την Ήπειρο λαμβάνουν θέματα, όχι όμως το σύνολό τους και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

«Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης. Νιώθω πληγωμένος βαθύτατα από τις ενέργειες κάποιων, οι οποίοι επιβουλεύονται τέτοιες δύσκολες στιγμές και αγωνιώδεις στιγμές για τους μαθητές μας. Την χαρακτηρίζω εν πλήρη γνώση αήθη επίθεση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

«Δεν είναι δυνατόν λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις οι μαθητές να περνάνε αυτό το άγχος» ανέφερε από την πλευρά του στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ ο κ. Θανάσης Κοκονάς, πρ. Ομοσπ. Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. «Το γεγονός ότι αυτό συνέβη για δεύτερη μέρα. Καταλαβαίνουμε ότι τα μέτρα που πήρανε δεν ήταν αυτά για να μην εξασφαλιστεί κανένα πρόβλημα» ενώ εστίασε και στην αγωνία των γονιών κυρίως για τους μαθητές της Γ ‘ Λυκείου που πρέπει να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές.

Πηγή: ΕΡΤ – Ελίνα Κολύβα, Λία Χριστάρα, Θεσσαλονίκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος