Λέσβος: Κέντρο Καινοτομίας Βορείου Αιγαίου στην Ανεμώτια

Ιδρύθηκε και τυπικά το μοναδικό για το Βόρειο Αιγαίο Κέντρο Καινοτομίας, που θα λειτουργήσει ως γνωστόν στο παλαιό σχολείο της Ανεμώτιας.

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος συνυπέγραψε σήμερα με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και τον εκπρόσωπο του ΙΤΥΕ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων) «Διόφαντος» τη σύμβαση παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου της Ανεμώτιας, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της ανάπτυξης του Κέντρου Καινοτομίας στο αμέσως επόμενό του στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι τα Κέντρα Καινοτομίας ιδρύονται βάσει του ΦΕΚ 39 Α΄/13-03-2024 σε κάθε μία από τις δεκατρείς Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και έχουν σκοπό την ενημέρωση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για θέματα καινοτομίας, ρομποτικής και τεχνολογίας αιχμής και τη δημιουργία οικοσυστημάτων γνώσης, μέσω ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης «έτρεξαν» από το 2023 τη διεκδίκηση του Κέντρου Καινοτομίας για το Βόρειο Αιγαίο στην Ανεμώτια και πλέον, μετά και τη σημερινή υπογραφή σύμβασης, στο παλαιό σχολείο της Ανεμώτιας θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης καθώς και η εγκατάσταση του προβλεπόμενου τεχνολογικού εξοπλισμού μετά από διεθνή διαγωνισμό που θα διενεργηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα μαθήματα που θα διεξάγονται στο Κέντρο Καινοτομίας της Ανεμώτιας θα αφορούν στην τεχνητή νοημοσύνη, στην εικονική πραγματικότητα και θα γίνονται με προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Το νέο πρότυπο σχολείο θα λειτουργήσει με τέσσερις εκπαιδευτικούς και δυνατότητα να συμμετέχουν και να παρακολουθούν μαθήματα θα έχουν μαθητές δημοτικού και Γυμνασίου από όλη τη Λέσβο, καθώς και τμήματα -μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών- από σχολεία όλης της Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος