Λέσβος: Αλλαγές στα δρομολόγια πλοίων λόγω αυριανής κακοκαιρίας

Λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, με χιονοπτώσεις αλλά και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν αύριο, για τα πλοία «Νήσος Σάμος» και «Διαγόρας», λόγω του αυριανού απαγορευτικού.

Το «Νήσος Σάμος» θα αναχωρήσει από Μυτιλήνη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα για Χίο και Πειραιά, ενώ το Διαγόρας θα αναχωρήσει το Σάββατο στις 8.00 το βράδυ από τον Πειραιά για Μεστά Χίου και Μυτιλήνη.

Εντωμεταξύ, σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Φραντζέσκος, εφιστούν την προσοχή των πολιτών, ενώ από χθες Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, που έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή.

Όσον αφορά την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και κατ’ επέκταση η Λέσβος. Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, ενώ και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από την Κυριακή το μεσημέρι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από την Τρίτη στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Τα έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αφορούν και το Δήμο Μυτιλήνης και κυρίως την Κυριακή και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, όπου η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούν, προτού ξεκινήσουν, να ενημερωθούν για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την Ελληνική Αστυνομία και για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Είναι επίσης απαραίτητη, κάθε μέριμνα για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Σχετικές πληροφορίες είναι πάντοτε διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος