Λέσβος: 19 “κίτρινα” κτήρια σε 109 ελέγχους – Ζημιές και σε σχολεία

Σε αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε και ο τρίτος μεγάλος σεισμός στα χωριά του Λεπέτυμνου προχωρούν οι αρμόδιες αρχές. Μέχρι σήμερα το απόγευμα έχουν δηλωθεί ζημιές σε 145 σπίτια, 10 δημόσια κτίρια, πέντε 5 εκκλησίες , 5 καταστήματα, 4 Σχολεία, 2 ξενοδοχεία και ένα σταύλο.

Μετά τον σημερινό σεισμό, προβλήματα διακοπής κυκλοφορίας δεν υφίστανται, ενώ σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου με απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά.

Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου βρίσκεται συνεργείο του Υπουργείου Υποδομών-Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, αποτελούμενο από τρία κλιμάκια, τα οποία διενεργούν ελέγχους σε κτήρια. Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 109 έλεγχοι, εκ των οποίων δεκαεννιά κτήρια έχουν χαρακτηρισθεί ως προσωρινά μη κατοικήσιμα και ενενήντα κτήρια έχουν χαρακτηρισθεί ως κατοικήσιμα.

Από διευθυντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει δηλωθεί ότι, από τον σεισμό έχει πληγεί σημαντικός αριθμός σχολικών κτηρίων για τα οποία σήμερα πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου από κλιμάκιο της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου συνολικά δεκαπέντε πρωτογενείς έλεγχοι. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλο, καθώς ο σεισμός προκάλεσε στο κτήριο σοβαρές ζημιές, ενώ κλιμάκιο μηχανικών από την ΚΤΥΠ που μεταβαίνει σήμερα στη Λέσβο θα ελέγξει όλα τα σχολικά κτήρια.

Εν τω μεταξύ, από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου γίνεται γνωστό ότι σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου κλιμάκια μηχανικών της ΔΑΕΦΚ και της ΚΤΥΠ θα βρεθούν στα χωριά της Πέτρας, Υψηλομετώπου και Στύψης για τον έλεγχο των ζημιών σε οικίες.
Παράλληλα τα συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, θα συνεχίσουν τις δικές τους αυτοψίες στα σχολικά κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος