Λάρισα: Μόνο υλικές ζημιές από τον σεισμό – Σε ετοιμότητα νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Πολιτική Προστασία

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά περιστατικά τραυματισμών από τον ισχυρό σεισμό. Σημειώθηκαν υλικές ζημιές. Δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόβλεψη για μεγάλο μετασεισμό. Οι ειδικοί παρακολουθούν το φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και ενημερώνουν. Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν τις επόμενες ώρες σε ανοικτούς χώρους. Οι κάτοικοι πρέπει να συγκεντρωθούν σε ανοιχτές περιοχές δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην ΕΡΤ3 από το Δαμάσι της Λάρισας.

Συνολικά τέσσερις κατοίκους χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι, όπου 30 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, και άλλους δυο στο χωριό Μαγούλα.

Σίγουρα θα είναι πλούσια η μετασεισμική ακολουθία και σίγουρα οι πληγωμένες κατασκευές αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας, επεσήμανε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας συνιστώντας προσοχή και έλεγχο στα κτίρια.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ενεργοποιήσει το μηχανισμό σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» (Δήμοι, Υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις) και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπως δήλωσε ο Διοικητής Γρ. Βλαχάκης, έχει προγραμματισμένη εφημερία και μέχρι στιγμής λειτουργεί κανονικά. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έχει τεθεί σε ετοιμότητα – ενεργή εφημερία, κατόπιν συνεννόησης του Διοικητή Δ. Κατσικονούρη με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας βρίσκεται σε ετοιμότητα με επιπλέον πληρώματα. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Κ. Σταμνάς, τρία ασθενοφόρα βρίσκονται στο Δαμάσι για προληπτικούς λόγους.

Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο έχει τεθεί σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, με εντολή του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη, λειτουργεί στις ισόγειες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου (Φυτώριο) στην συνοικία της Νεάπολης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων. 2410 614637 – 2410 623526

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος