Ηράκλειο: Προσποιήθηκε τον Κιάνου Ριβς και απέσπασε από Ηρακλειώτισσα 150.000 ευρώ

Τον Κίανου Ριβς «επιστράτευσαν» ευφάνταστοι απατεώνες προκειμένου να εξαπατήσουν  Ηρακλειώτισσα και να την αφαιμάξουν οικονομικά. Η γυναίκα, πιστεύοντας ότι επικοινωνούσε με τον ίδιο τον ηθοποιό και, προκειμένου να τον βοηθήσει – με το αζημίωτο – κατέθεσε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού συνολικά 150.000 ευρώ, τα οποία ακόμα κλαίει.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε πριν από ένα χρόνο, ωστόσο, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ακολουθώντας τις διαδρομές των ποσών αυτών, κατάφερε να την εξιχνιάσει και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, μιας ημεδαπής γυναίκας και πέντε Νιγηριανών ανδρών, σε βάρος των οποίων αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, τον περασμένο Ιανουάριο η 61 ετών γυναίκα απευθύνθηκε στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας το πώς οι επιτήδειοι κατάφεραν να την εξαπατήσουν, δίνοντάς τους τα χρήματα που είχε κληρονομήσει από τους δικούς της.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μέσω Instagram επικοινώνησε μαζί της άνδρας, ο οποίος εμφανίστηκε ως ο διάσημος ηθοποιός του Χόλυγουντ Κίαντου Ριβς. Μάλιστα, φέρεται να της είπε πως για να πάρει τα δικαιώματά του από ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσε, έπρεπε να καταβάλει οφειλόμενους φόρους στις ΗΠΑ, χρήματα τα οποία δεν διέθετε. Έτσι, της ζήτησε να του δώσει τα χρήματα, τα οποία, της υποσχέθηκε – κατά την ίδια – ότι θα επέστρεφε πολλαπλάσια.

Η γυναίκα πείστηκε και κατέθεσε σταδιακά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού συνολικά 150.000 ευρώ.

Όταν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και πως πήγε για μαλλί, αλλά βγήκε κουρεμένη, απευθύνθηκε στις Αρχές με την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν οι απατεώνες και θα πάρει τα χρήματά της πίσω.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε χθες (13.01.2023) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση απάτης  και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι  ατόμων  (5 αλλοδαπών και ημεδαπής)  κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, την 21.01.2022 άγνωστος δράστης παρουσιαζόμενος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης του κινηματογράφου έπεισε ημεδαπή να τον συνδράμει οικονομικά στην αποπληρωμή των φόρων του, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη από κέρδη κινηματογραφικής παραγωγής στην οποία συμμετείχε. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να την πείσει να  προβεί σε τραπεζικές καταθέσεις σε διάφορους λογαριασμούς που της υποδείκνυε αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2021 οι δράστες απέσπασαν τμηματικά χρηματικά ποσά από την ημεδαπή, προβαίνοντας στη συνέχεια στη διάσπαση των ποσών σε επιμέρους μικρότερα και την εκ νέου μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμούς που ανήκαν στους παραπάνω δράστες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΕΡΤ: Ηράκλειο: Νεκταρία Μανουσουδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος