Ηράκλειο: Αναστολή λειτουργίας του Κ.Υ. Μοιρών μετά τα επεισόδια

Την αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων του Κέντρου Υγείας Μοιρών για σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, αποφάσισε ο Σύλλογος εργαζομένων έπειτα από τη συμπλοκή που έγινε στο χώρο των ιατρείων τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, αρχικά ανάμεσα σε ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, δέχτηκαν και οι ίδιοι βίαιη λεκτική επίθεση από τους μαινόμενους ασθενείς και φίλους τους που ξεπερνούσαν συνολικά τα 20 άτομα. Νωρίτερα, είχαν συμπλακεί σε κατάστημα που βρέθηκαν όλοι μαζί στο Τυμπάκι. Στη συνέχεια  μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και εκεί συνέχισαν τους ξυλοδαρμούς. Με την αναστολή των τακτικών ιατρείων οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τις απειλές, τις βίαιες επιθέσεις και την τρομοκράτηση που υφίστανται ανά διαστήματα, αλλά και για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή που θα μπορούσε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη εργασία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Στην ανακοίνωσή τους, μάλιστα, αναφέρουν ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε αλλά έφτασε στο Κέντρο Υγείας πολύ αργά, όταν η συμπλοκή ανάμεσα στους νεαρούς είχε τελειώσει. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας επιφυλάσσονται για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αν δεν λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Κέντρο Υγείας Μοιρών: «Με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΚΥ Μοιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Ιουνίου 2021, το προσωπικό του Κ.Υ. καταδικάζει και καταγγέλλει κάθε περιστατικό βίας. Είναι ανεπίτρεπτο οι λειτουργοί της υγείας να απειλούνται, να τρομοκρατούνται και να δέχονται βίαιες επιθέσεις, είτε λεκτικές, είτε σωματικές. Μην ξεχνάμε ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, με αυταπάρνηση και φιλότιμο εκτελούν το ιερό καθήκον. Παρέχει την βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. Θλιβερό και απαράδεκτο επίσης το γεγονός ότι παρά τις επίμονες κλήσεις του προσωπικού ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας, αυτή να ανταποκρίνεται μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και μετά το πέρας των γεγονότων, που από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.  Μετά από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε σήμερα 23/06/21 στο Κ.Υ., αποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι: 1. Αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων αύριο Πέμπτη και Παρασκευή 24 & 25/6/2021 στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερικά Ιατρεία που ανήκουν σ’ αυτό.  2. Απαιτούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να εξασκούμε το έργο μας, είτε αυτό αφορά τακτικά ιατρεία και εμβολιασμούς, είτε το χώρο των επειγόντων περιστατικών, χωρίς να απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα. 3. Θέτουμε προ των ευθυνών τους όλα τα αρμόδια όργανα, τοπικά και μη, που είναι υπεύθυνα για την εξασφάλιση των παραπάνω.  4. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για την ομαλή λειτουργία του ΚΥ Μοιρών, που χρόνια τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και όχι μόνο. Αναμένουμε άμεσα πράξεις προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα της ασφάλειας του Κ.Υ. Μοιρών και του προσωπικού του. Προειδοποιούμε πως δεν θα κατατεθεί πρόγραμμα εφημέρευσης για τον μήνα Ιούλιο και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω κινητοποιήσεις έως ότου υπάρξουν λύσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος