Η Μυτιλήνη τίμησε την 112η Επέτειο Απελευθέρωσής της (βίντεο)

Κοσμοπλημμύρα στην προκυμαία της Μυτιλήνης στις επετειακές εκδηλώσεις  για την 112η Επέτειο Απελευθέρωσής της από τον Οθωμανικό ζυγό. Ήταν το πρωινό της 8ης Νοεμβρίου του 1912 όταν ο αρχηγός του στόλου Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης έφτασε με τον στόλο στη Μυτιλήνη και την απελευθέρωσε.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τις 8.30 το πρωί με τη μεταφορά της σημαίας με πομπή από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης προς το Κάστρο της πόλης, όπου έγινε η  επίσημη έπαρση. Στην προτομή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη έγινε  κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από σχολεία και χορευτικούς συλλόγους της Μυτιλήνης.

Η Μυτιλήνη τίμησε την 112η Επέτειο Απελευθέρωσής της (βίντεο)

Στις εορταστικές εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκπροσώπησε ο βουλευτής Επικρατείας Παναγιώτης Δουδωνής, ενώ συμμετείχαν, ο  βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Λέσβου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και εκπρόσωποι των τοπικών και στρατιωτικών αρχών.

Η Μυτιλήνη τίμησε την 112η Επέτειο Απελευθέρωσής της (βίντεο)
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος