Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Την Παρασκευή η απολογία του καθ’ ομολογίαν δράστη (video)

Μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του εμφανίστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου σήμερα ο 49χρονος συζυγοκτόνος, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας την Παρασκευή (5 Αυγούστου).

Στον 49χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Από νωρίς το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, μεταξύ αυτών αρκετές γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ για τις «γυναικοκτονίες».

Ανάμεσα στον κόσμο βρισκόταν και ο 19χρονος γιος του θύματος, ο οποίος περίμενε να δει από κοντά τον πατέρα του, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε ενώ όταν έμαθε ότι ήταν μέσα στο κτίριο προσπάθησε να τον προσεγγίσει.

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Την Παρασκευή η απολογία του καθ’ ομολογίαν δράστη (video)

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης,  μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

H 40χρονη, πριν πέσει νεκρή από τα χέρια του συζύγου της, είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής στη Ζάκυνθο, όπου κατήγγειλε για ακόμη μια φορά τον σύζυγο της για βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά.

Μετά την επιστροφή της στο σπίτι κι ενώ οι Αρχές αναζητούσαν τον σύζυγό της, εκείνος την επισκέφθηκε στο σπίτι και όταν εκείνη δεν του άνοιξε, έσπασε την πόρτα.

Τότε άρχισε να την ξυλοκοπεί κι εκείνη, στην προσπάθειά της να ξεφύγει, έτρεξε στα σκαλοπάτια της γειτόνισσας, αλλά ο δράστης την πρόλαβε και τη χτυπούσε με μανία, ενώ της πέταξε και μία γλάστρα, πριν τη μαχαιρώσει.

Στη συνέχεια ο 50χρονος εξαφανίστηκε, ενώ στο σημείο έφθασε η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε την άτυχη 40χρονη.

Ανατριχιαστική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι την ώρα της διακομιδής τα ανήλικα παιδιά του θύματος επέστρεψαν στο σπίτι. Μια γειτόνισσα πρόλαβε να σταματήσει το 8χρονο κοριτσάκι αλλά το 14χρονο αγόρι της οικογένειας είδε τη μητέρα του σε αυτήν την κατάσταση.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τον 50χρονο.

Τελικά, βρέθηκε στην περιοχή του Μαραθιά, στο Κερί, ενώ βρέθηκε και το μαχαίρι του φόνου.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος