Επίσκεψη του σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Χίο – Μήνυμα ειρήνης στην Τουρκία

Με δέηση υπέρ της Ειρήνης στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, στο οποίο έγινε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές Χριστιανών από τους Οθωμανούς, και με μηνύματα προς τους Τούρκους, “για καλή γειτονία και αμοιβαίο σεβασμό”, ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, την περιοδεία του στη Χίο ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Επίσκεψη του σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Χίο – Μήνυμα ειρήνης στην Τουρκία

Επισκεπτόμενος το οστεοφυλάκιο της Μονής, όπου φυλάσσονται τα οστά των μαρτύρων που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε ότι “πρέπει να φανούμε αντάξιοι της θυσίας των πατέρων και αδερφών μας, οι δε γείτονες μας να μην επαναλάβουν ποτέ τις θηριωδίες του παρελθόντος, αλλά  να μάθουμε όλοι μαζί να ζούμε με ειρήνη, αγάπη και συναδέλφωση. Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην πάει χαμένη ούτε για μας που απολαμβάνουμε την ελευθερία μας χάρη στη θυσία τους αλλά και η άλλη πλευρά, η απέναντι, την οποία έβλεπα καθώς ερχόμουν στο μοναστήρι, να καταλάβει ότι αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει και πρέπει πλέον να μάθουμε να είμαστε πολιτισμένοι, να είμαστε καλοί γείτονες και καλή γειτονία σημαίνει αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία».

Επίσκεψη του σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Χίο – Μήνυμα ειρήνης στην ΤουρκίαΟ Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, συνοδευόμενος από τη μητέρα του και τον αδελφό του, έφτασε το μεσημέρι στη Χίο, όπου έτυχε λαμπρής υποδοχής, ενώ δήλωσε ότι ανυπομονεί να γνωρίσει τη γη των προγόνων του, καθότι η καταγωγή του είναι από τη Χίο.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, Παντελής Μπουρνιάς, ο Ύπατος Γ.Γ. της Ομογενειακής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσιβίκος, μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, άρχοντες οφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου.

Το απόγευμα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Μαστίχας, στα χωριά Μεστά και Μέσα Διδύμα, καθώς και στην Αγία Ελένη, ενώ το βράδυ θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Αύριο θα επισκεφτεί την “Κιβωτό του Αιγαίου” στο Αίπος, την Αγία Μαρκέλλα και τα Καρδάμυλα, όπου θα του παραθέσει γεύμα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος