Εφαρμογή των διατάξεων περί ευζωίας των ιπποειδών ζήτησε ο Σ. Κεδίκογλου – Επιβολή αυστηρών κυρώσεων

Σαφείς εντολές για πιστή εφαρμογή των διατάξεων περί ευζωίας των ζώων και ιδιαίτερα των ιπποειδών κατά τη μεταφορά τους, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου με αφορμή το περιστατικό κακοποίησης όνου στις 27 Αυγούστου στο Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων.

Ο Υφυπουργός, προχώρησε σε ρητές και αυστηρές συστάσεις προς όλες τις συναρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται με την ισχύουσα σχετική εθνική και ενωσιακή νομοθεσία, καθώς  και με τις σχετικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί από το ΥπΑΑΤ.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο συμβάν, από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση κινητοποίηση και επικοινωνία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου και αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Σπύρος Ντουντουνάκης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Θωμάς  Αλεξανδρόπουλος, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Κατερίνα Μαρίνου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων, Σοφία Μπουτσίνη, η  Αναστασία Χαραλαμποπούλου, από το Τμήμα Προγραμματισμού και Συντονισμού Κτηνιατρικών Εργαστηριακών Ελέγχων και ο Διευθυντής του ΥφΑΑΤ, Ανδρέας Θεοφίλου.

Η ανακοίνωση για την ευθανασία

Εφαρμογή των διατάξεων περί ευζωίας των ιπποειδών ζήτησε ο Σ. Κεδίκογλου – Επιβολή αυστηρών κυρώσεων«Σε ευθανασία υποβλήθηκε τελικά το γαϊδούρι που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στη Ζίτσα Ιωαννίνων, έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση από τους δυο ιππίατρους, κρίθηκε εν τέλει η λύση της ευθανασίας εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το άτυχο ζώο παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας και ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική για την θεραπεία του. Η ευθανασία επιλέχθηκε για λόγους ευζωίας ως λύση για την ανακούφιση του πόνου δεδομένου της μη αναστρέψιμης πορείας της υγείας του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος