Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου: Πώς περιγράφει ο δάσκαλος Γρ. Λέτσιος τη διάσωση των 63 μαθητών του (video)

“Κάναμε το καθήκον μας” τόνισε στην εκπομπή ” Από τις έξι” της ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέτσιος, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου που κατάφερε με την βοήθεια των δασκάλων να οδηγήσουν τους 63 μαθητές του σχολείου έξω από το κτήριο που είχε καταπονηθεί από τον σεισμό που χτύπησε χθες τη Θεσσαλία.

“Όπως και να το περιγράψω δεν θα ανταποκριθώ στην πραγματικότητα της κατάστασης που ζήσαμε. Η γη χόρευε στα πόδια μας. Το κτήριο συθέμελα τραντάζονταν δίπλα μας, αντικείμενα έπεφταν, επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι, λόγω του σύννεφου σκόνης που είχε σηκωθεί” αναφέρει στην συγκλονιστική περιγραφή του και προσθέτει “από το γραφείο μου βρέθηκα στον πρώτο όροφο χωρίς να καταλάβω πώς. Εκείνο που σκεπτόμουν ήταν η ζωή των παιδιών και των συναδέλφων μου. Μέσα από φωνές και κλάματα που άκουγα μπήκα στην πρώτη τάξη… τους φώναξα ηρεμήστε.

Τα παιδιά εφάρμοσαν αυτό που είχαν διδαχθεί να κάνουν, ήταν κάτω από τα θρανία τους. Με το που σταμάτησε ο σεισμός με τάξη και με ασφάλεια βγάλαμε τους μαθητές έναν – έναν έξω με συνοδεία των δασκάλων. Πήγα σε όλες τις τάξεις μήπως και κάποιο παιδί έχει εγκλωβιστεί. Βρήκα ένα κοριτσάκι της 6ης Δημοτικού που ήταν σοκαρισμένη κάτω από το θρανίο της και έκλαιγε.

Την σήκωσα αγκαλιά, την ηρέμησα και βγήκαμε με προσοχή έξω. Οι γονείς στη συνέχεια ήρθαν και πήραν τα παιδιά τους, με δική τους ευθύνη. Πρωτίστως, εφαρμόσαμε κατά γράμμα το σχέδιο για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού. Όντως είναι ένα θαύμα από την στιγμή που βγήκαμε σώοι 63 μαθητές και 10 δάσκαλοι” τόνισε ο κ. Λέτσιος.

Χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου, τον οποίο και ευχαρίστησε για τον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία όλων των δασκάλων. Τον διαβεβαίωσε ότι το σχολείο θα κριθεί κατεδαφιστέο και σύντομα θα κτιστεί ένα καινούριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος