Aλ. Χρυσάφης, δήμαρχος Σερρών: Ευθύνονται ο εργολάβος και ο διευθυντής του σχολείου που έκαναν τις εργασίες εν ώρα μαθήματος (video)

Array

Την αποκάλυψη ότι συνομίλησε με τον πατέρα του άτυχου 11χρονου, ο οποίος του ζήτησε είναι «να αποδωθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» έκανε ο δήμαρχος ΣερρώνΑλέξανδρος Χρυσάφης, μιλώντας στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ευθύνες έχει τόσο ο εργολάβος που έκανε εργασίες εν ώρα σχολικής λειτουργίας όσο και διευθυντής που τον άφησε να τις πραγματοποιήσει.

Ο δήμαρχος Σερρών, υπό την ευθύνη του οποίου είναι η συντήρηση του σχολείου, δήλωσε ότι δεν θα έδινε άδεια εργασιών εν ώρα λειτουργίας του σχολείου ενώ όσον αφορά την φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου είπε χαρακτηριστικά: «Ευθύνονται ο εργολάβος και ο διευθυντής του σχολείου (Νικόλαος Τσιότσιος) που έκαναν τις εργασίες εν ώρα μαθήματος».

Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό επισήμανε τόνισε ότι ουδέποτε δόθηκε άδεια από τον Δήμο για να γίνουν τέτοιες εργασίες την ώρα που λειτουργεί το σχολείο, το οποίο θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας κλειστό.

Όπως είπε το πιο εξοργιστικό από όλα είναι ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από κανέναν από τους εμπλεκομένους.

Υπεύθυνος για τη λειτουργία του σχολείου είναι ο διευθυντής

«Αυτές οι εργασίες γίνονται είτε Σαββατοκύριακα είτε απογεύματα ή διακοπές των σχολείων», πρόσθεσε ο δήμαρχος Σερρών.

«Υπεύθυνος για τη λειτουργία του σχολείου και αυτός ο οποίος επιτρέπει κάποιον να μπει στις αίθουσες ενώ υπάρχει διδασκαλία, είναι ο διευθυντής» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσάφης.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου δεν έχει παραληφθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Όσον αφορά τις καταγγελίες ότι η γεωθερμία λειτουργούσε εδώ και ένα χρόνο με προβλήματα, υποστήριξε ότι δεν είχε ενημερωθεί σχετικά από τον διευθυντή του 9ου δημοτικού Σχολείου.

Σήμερα το πρωί στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται πραγματογνώμονες της αστυνομίας παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας του άτυχου 11χρονου.
Η ώρα χθες ήταν 2.20 και οι μαθητές του ολοήμερου ήταν σε διάλειμμα και λόγω της ασθενούς βροχής πήγαν στο στέγαστρο πίσω στο σχολείο. Εκείνη την ώρα έγινε η τρομερή έκρηξη στο λεβητοστάσιο, με αποτέλεσμα κομμάτια τοίχου και η πόρτα να ανατιναχθούν τριάντα μέτρα περίπου μακριά τραυματίζοντας θανάσιμα τον 11χρονο μαθητή και τραυματίζοντας ελαφρά τους δύο συμμαθητές του.

Οι πληροφορίες λένε πως ο παλιός καυστήρας με το πετρέλαιο ήταν αυτός που εξερράγη, μετά από εργασίες για την μετατροπή του συστήματος θέρμανσης σε γεωθερμία.

Δείτε επίσης:

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος