Παρέμβαση εισαγγελέα μετά από την τραγωδία στις Σέρρες με νεκρό μαθητή – Τι λέει ο διευθυντής του σχολείου

Array

Τραγωδία με έναν νεκρό μαθητή σημειώθηκε στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, όταν στις 14:30 πραγματοποιήθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο, όπου γίνονταν εργασίες στον καυστήρα, με αποτέλεσμα να ξηλωθεί μία μεταλλική πόρτα, να εκσφενδονιστεί από το ωστικό κύμα σε ακτίνα 30 μέτρων και να πέσει πάνω στα παιδιά που εκείνη την ώρα είχαν διάλειμμα.

Κατόπιν, την άμεση διερεύνηση ευθυνών για την έκρηξη που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού και στον τραυματισμό ακόμη δυο μαθητών, ζήτησε ο εισαγγελέας Σερρών.

Συγκεκριμένα, ο 11χρονος έχασε ακαριαία τη ζωή του, ενώ άλλα δύο παιδιά, μαθητές της Α’ και Δ’ δημοτικού, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του ενός είναι σοβαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος. Η πόρτα πετάχτηκε 30 μέτρα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο παιδί και να το τραυματίσει σοβαρά.

Ασθενοφόρο παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, σε ανακοίνωση του οποίου, αναφέρεται:

«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο (2) ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο. Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση. Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».

«Στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου» έκανε γνωστό μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Τσιότσιος.

Ο ίδιος όπως σημείωσε διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

«Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», λέει ο κύριος Τσιότσιος. «Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ότι γνωρίζω».

Ο διευθυντής του σχολείου υπογραμμίζει ότι απευθύνθηκε πολλές φορές στην αρμόδια υπηρεσία ζητώντας τα έγγραφα για το χρονοδιάγραμμα και την εκτέλεση του χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση. Επισημαίνει ακόμα ότι ενώ το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, τελικά, ολοκληρώθηκε σε δυόμιση και ξεκίνησε να λειτουργεί τις δέκα τελευταίες μέρες αλλά όπως λέει «η λέξη λειτουργεί εντός εισαγωγικών γιατί η γεωθερμία δεν είχε τεθεί ακόμα σε λειτουργία».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την βαθύτατη οδύνη μου για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες, ως αποτέλεσμα ατυχήματος. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διερευνηθεί και να αποδοθούν οι ευθύνες, που πρέπει

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κεραμέως: Η σκέψη μας είναι με τους γονείς και την οικογένεια του παιδιού

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει όλους. Η σκέψη μας είναι με τους γονείς και την οικογένεια του παιδιού, με τις οικογένειες των παιδιών που έχουν τραυματιστεί» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Πέτσας: Θα διερευνηθούν τα αίτια αυτής της τραγικής απώλειας για να αποδοθούν ευθύνες

«Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο, προκειμένου να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια αυτής της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Δέσποινα Γιαννακίδου, Βασίλης Αναστασιάδης, Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος