Έκθεση για τον Γιάννη Μπεχράκη στις Βρυξέλλες

Έκθεση Φωτογραφίας για το έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ, μεγάλου Έλληνα Φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 58 ετών, διοργανώνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιo, από τις 6 ως τις 10 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου.

Η Έκθεση με τίτλο «Γιάννης Μπεχράκης : Αυτόπτης μάρτυρας στους πολέμους του πλανήτη» διοργανώνεται σε συνεργασία με την οικογένεια του Γιάννη Μπεχράκη και περιλαμβάνει 50 από τις πιο εξέχουσες εικόνες της καριέρας του μεγάλου φωτορεπόρτερ στο Reuters. Από τις πιο ταραγμένες περιοχές του πλανήτη, τους πολέμους, τις φυσικές καταστροφές, την προσφυγική κρίση και τα άλλα γεγονότα που κάλυψε στη διάρκεια της καριέρας του.

Υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς φωτογράφους ειδήσεων όλων των εποχών, κατακτώντας πολυάριθμες διακρίσεις. Πέρα από την εξαιρετική του δουλειά στην αποτύπωση των γεγονότων, συχνά με κίνδυνο της ζωής του, υπήρξε ιδιαίτερα επιδραστικός για την ηθική του συνεισφορά. Οι συγκλονιστικές του εικόνες έγιναν συχνά το μέσο για να προκληθεί παγκόσμιο ενδιαφέρον σε μια σειρά από ζητήματα και προβληματισμούς. Είχε δηλώσει λίγο πριν φύγει από τη ζωή: «Η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει “δεν γνώριζα”».

Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη αλλά και γύρω από τις σύγχρονες προκλήσεις της δημοσιογραφίας και του φωτορεπορτάζ, για την επιβίωση της αλήθειας στα πεδία των μαχών και των συγκρούσεων ανά τον κόσμο. Έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι του Γιάννη Μπεχράκη από την επαγγελματική διαδρομή του καθώς επίσης και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων της δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.

Η Έκθεση αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Έκθεση για τον Γιάννη Μπεχράκη στις Βρυξέλλες

Πηγή: Newsville.be

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος