Συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από την Ελληνική Κοινότητα της Εμίλια Ρομανίας

Συναυλία στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη για την πρώτη επέτειο του θανάτου του μεγάλου δημιουργού διοργανώνουν η Ελληνική Κοινότητα της Εμίλια Ρομανίας και η Σορπάνο Antonella Orefice, αύριο Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, στην Piazza Lucio Dalla, στην καρδιά της Μπολόνια.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο και επίσημο εγχείρημα, που στοχεύει να φέρει τις μουσικές νότες του Θεοδωράκη ανάμεσα στους ανθρώπους, εξιστορώντας τη ζωή και τα βάσανά τους, τις μάχες, τις κατακτήσεις και τις ήττες, τη μουσική έμπνευση και ιδιοφυΐα, την αγάπη για την πατρίδα και, ταυτόχρονα, το έμφυτο ταλέντο του και την τεράστια διεθνή φήμη.

Στη συναυλία συμμετέχουν, το μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, Θεόδωρος Λαζάρου, ο οποίος θα διευθύνει ορχήστρα παραδοσιακών Ελληνικών μουσικών οργάνων, η ορχήστρα Colli Morenici di Mantova υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Ferraresi, η Χορωδία της Πάρμας, αποτελούμενη από 30 χορωδούς που θα συνοδέψουν τους μουσικούς και τους τραγουδιστές: Σοπράνο –Antonella Orefice, βαρύτονο – Carlo Colombara και τον Νίκο Μποφύλιο.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα είναι αφιερωμένο σε ένα απόσπασμα από το συμφωνικό έργο που συνέθεσε ο Μαέστρος Θεοδωράκης και, στη συνέχεια, θα αναγνωστούν ποιήματα και ομιλίες του Μίκη Θεοδωράκη από τον Φίλιππο Λάντζι.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο γιος του δημιουργού, Γιώργος Θεοδωράκης, ενώ, το 2ο μέρος θα είναι αφιερωμένο σε μια επιλογή δημοφιλών λαϊκών κομματιών που συνέθεσε ο Μαέστρος Θεοδωράκης το οποίο θα ολοκληρωθεί με τη διεθνή επιτυχία «Ζορμπάς».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη, του Προξενείου της Ελλάδας στη Μπολόνια, του Κέντρου UNESCO της Μπολόνια, της Ένωσης Μότσαρτ Ιταλίας και του Ascom Confcommercio Bologna.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος