Συγκίνηση και πάθος στη συναυλία με έργα Θεοδωράκη στη Μελβούρνη

Με έντονη την παρουσία του ελληνισμού της Βικτώριας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 6 Μαΐου η μουσική συναυλία με το «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» και έργα του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη που διοργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας. Η συναυλία έλαβε χώρα στο Melbourne Recital Hall, με ερμηνευτή το Δημήτρη Μπάση και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, George Ellis.

Συγκίνηση και πάθος στη συναυλία με έργα Θεοδωράκη στη Μελβούρνη

Κάνοντας λόγο για μια «ξεχωριστή βραδιά», η ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος» σημειώνει ότι η μεγάλη επιτυχία της βραδιάς ήταν αναμενόμενη από το έντονο ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί κατά την προπώληση των εισιτηρίων, ενώ σχολιάζει και την εμφανή συγκίνηση με την οποία  το κοινό παρακολούθησε τα αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. 

Παρόντες στη συναυλία ήταν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας, με τον πρόεδρο, Βασίλη Παπαστεργιάδη να υπογραμμίζει το μεγαλείο της προσωπικότητας και του έργου του Μίκη Θεοδωράκη. «Θεωρούμε χρέος μας να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές την πολιτιστική κληρονομιά και το μεγαλείο των έργων του και είναι τιμή μας που Ελληνική Κοινότητα διοργάνωσε αυτή την εξαιρετική βραδιά με ερμηνευτή τον ταλαντούχο Δημήτρη Μπάση», ανέφερε ο κ. Παπαστεργιάδης. 

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Ελληνικής Κοινότητας, Λεωνίδας Βλαχάκης τόνισε την ανυπομονησία με την οποία περίμεναν τη συναυλία οι ομογενείς,  οι οποίοι πάντως αποζημιώθηκαν όπως είπε από μια  ξεχωριστή βραδιά.  

Συγκίνηση και πάθος στη συναυλία με έργα Θεοδωράκη στη Μελβούρνη

Κεντρικό σημείο της συναυλίας ήταν το μουσικό θεατρικό έργο «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού», το οποίο  περιλαμβάνει οκτώ λαϊκά τραγούδια (συν το Δοξαστικό), σε μουσική και στίχους του συνθέτη, εκτός από ένα, το «Κοιμήσου Αγγελούδι μου»  που τους στοίχους έγραψε ο Κώστας Βίρβος.

Το πρόγραμμα, αναφέρει το ρεπορτάζ, προβλέπει η συναυλία να επαναληφθεί και σε άλλες πόλεις της Αυστραλίας και συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ την Κυριακή, 15 Μαΐου  στο Sydney Recital Hall, στην Αδελαΐδα την Παρασκευή, 20 Μαΐου στο  Adelaide Town Hall και στη Βρισβάνη την Παρασκευή, 27 Μαΐου στο  Queensland Performance Arts Centre.   

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : Νέος Κόσμος)
  • Φωτογραφίες: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος