Στην Αθήνα η έκθεση φωτογραφίας “Συλλογή των Ευζώνων” του Ελληνοαυστραλού Νίκου Μπουρδανιώτη

Στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Πολεμικό Μουσείο, θα παρουσιαστεί η έκθεση φωτογραφιών των θρυλικών Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, του Ελληνο – Αυστραλού φωτογράφου Νίκου Μπουρδανιώτη.

Τίτλος της έκθεσης είναι “Η Συλλογή των Ευζώνων” και περιλαμβάνει μια σειρά φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από τον Νίκο Μπουρδανιώτη, που συνάντησε για πρώτη φορά τους Εύζωνες όταν ένα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς πήγε στο Σίδνεϋ το 2016 για να συμμετάσχει στον εορτασμό μνήμης της Ημέρας ANZAC. Η φωτογραφική του επαφή με τους Εύζωνες συνεχίστηκε στην Αθήνα και ξανά στην Αυστραλία όταν μέλη της Προεδρικής Φρουράς επέστρεψαν στη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα. Στο Νίκο Μπουρδανιώτη παραχωρήθηκε, πράγμα σπάνιο, η παρασκηνιακή πρόσβαση στην καθημερινή ζωή των Ευζώνων, για ιστορικούς και αρχειακούς σκοπούς, για επτά ολόκληρα χρόνια.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Πολεμικό Μουσείο από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023, ως μέρος των επικείμενων εορτασμών της Ελλάδας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σημειώνεται ότι η έκθεση φωτογραφίας “Η Συλλογή των Ευζώνων” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σίδνεϋ τον Φεβρουάριο του 2021 υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Προκαθήμενου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ενώ πριν την παρουσίασή της στην Αθήνα φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Μουσείο στην Καμπέρα και στο Ναυτικό Μουσείο στο Σίδνεϋ.

Κύριος χορηγός της έκθεσης στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας είναι ο Σύλλογος Καλύμνου NSW, ο Σύλλογος Κυθήρων Αυστραλίας, το σύνταγμα της ομοσπονδιακής κοινοπολιτείας του Νικολάου Αντωνίου Αρώνη, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα και Εκκλησία της Καμπέρα και της Περιφέρειας Inc, καθώς και το NSW/ACT του Αγίου Βασιλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος