Στη Βουλή αντιπροσωπεία της AHEPA

Την 11μελή αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας υπό τον Ύπατο Πρόεδρό της κ. Σάββα Τσίβικο υποδέχθηκε προχθές Τετάρτη στη Βουλή ο Βουλευτής Φίλιππος Φόρτωμας μαζί με το Προεδρείο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Ομογένεια και τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ επισημάνθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο απανταχού Ελληνισμός. Ο κ. Φόρτωμας εξήρε το σπουδαίο έργο της AHEPA και τη διαχρονική της στήριξη στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η διασύνδεση της Ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

«Η AHEPA αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες του Ελληνισμού στο εξωτερικό, διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης, της γλώσσας και της ιστορίας μας. Μέσα από τη στενή συνεργασία μας, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τους δεσμούς μας και να προωθούμε κοινές δράσεις για τον Ελληνισμό της Διασποράς» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας μετά τη συνάντηση.

Η αντιπροσωπεία της AHEPA ευχαρίστησε τον κ. Φόρτωμα και το Προεδρείο της Επιτροπής για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε τη βούληση της οργάνωσης να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες όπου γης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος